Archives

Volgorde per auteur

 

Onderzoek naar “lek” gemeentelijke organisatie Deventer gestaakt

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek naar het mogelijk lekken van geheime informatie vanuit of door de gemeentelijke organisatie van Deventer gestopt. Dat is vandaag bekendgemaakt. Het aantal mensen die de informatie gelekt zou kunnen hebben, is volgens het OM van zo’n grote omvang dat van verder onderzoek wordt afgezien.

Het bericht Onderzoek naar “lek” gemeentelijke organisatie Deventer gestaakt verscheen eerst op Salland TV.

Raaltenaar aangehouden voor overvallen op tankstations

De politie heeft een 32-jarige Raaltenaar aangehouden vanwege de overvallen op tankstations in zijn woonplaats. De politie kon de Raaltenaar aanhouden, omdat het kenteken van zijn auto duidelijk zichtbaar was op bewakingsbeelden van een tankstation aan de Margijnenenk in Deventer. Daar was hij vorige week donderdag zonder te betalen weggereden. Hij is bij zijn huis in Raalte aangehouden.

Het bericht Raaltenaar aangehouden voor overvallen op tankstations verscheen eerst op Salland TV.

Zaterdag eerste Sallandse carnavalsoptocht in Wijhe

Aanstaande zaterdag 23 februari zal de eerste Sallandse carnavalsoptocht door Iesseldonck gaan. De optocht zal om 14.30 uur starten vanaf de Industrieweg en zich vervolgen via de Enkweg, Molenbelt, Langstraat, Oranjelaan, Wijhezicht, Nieuwendijk en ontbinden op het van Dedemplein. Na de optocht is het groot feest in residentie ‘Bij ons Wijhe’ (de voormalige Longhorn) in de Langstraat. De leden van de optochtcommissie van CV de Diekschoevers hebben de deelnemende wagens al bezocht en gekeurd en er zijn al veel mooie creaties gezien, dus het belooft een sensationele optocht te worden. Meedoen met de carnavalsoptocht kan ook. Bedenk een leuk thema en doe mee.

Deelnemers krijgen startgeld en bovendien zijn er geldprijzen te winnen, dus wie weet gaat u er wel met de hoofdprijs vandoor. Groepen en individuelen kunnen zich op de dag van de optocht tussen 13.00 en 14.00 uur aanmelden in het gebouw van As’t Spölt Maj Bli’j-wéh (het voormalige Beatrixgebouw) aan de Industrieweg. Hier is ook eten en drinken verkrijgbaar.
De carnavalsoptocht is ook live te volgen op televisie via Salland 1 (Ziggo kanaal 45 of KPN kanaal 1391). Het aantal deelnemers is groter dan vorig jaar, dus hang uw Diekschoevers vlag uit, kom kijken of doe mee en kom na de optocht gezellig mee feesten met prins Dennis en gevolg in residentie ‘Bij ons Wijhe’ met muziek van DJ Roy.

Het bericht Zaterdag eerste Sallandse carnavalsoptocht in Wijhe verscheen eerst op Salland TV.

Kernenbezoek van college van B en W aan de Boerhaar

Het college van burgemeester en wethouders brengt donderdag 28 februari a.s. een kernenbezoek aan de Boerhaar. Het kernenbezoek vindt plaats in zaal Logtenberg en begint om 20.00 uur.

Tijdens het kernenbezoek gaan inwoners, PB Boerhaar en het college met elkaar in gesprek over ‘Leefbaarheid en leven op de Boerhaar’. Hiervoor is een interactief programma opgesteld door Renske de Man van Stimuland. Zij is ook gespreksleider van de avond.

Het college hecht er veel waarde aan om in een rechtstreeks contact met inwoners van gedachten te wisselen over onderwerpen die in de directe woon- en leefomgeving spelen.

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd.

 

Het bericht Kernenbezoek van college van B en W aan de Boerhaar verscheen eerst op Salland TV.

Voorjaarscursus Techniek Academie Overwetering

Op vrijdag 8 maart start de Techniek Academie voor de 15e keer weer op de velden van SC Overwetering.

Nu het zonnetje weer schijnt wordt het weer heerlijk om op en langs het veld te staan. Wij staan dan ook te trappelen om weer te beginnen met een nieuwe cursus van de techniek academie. De 15e alweer, een jubileum editie dus! De Techniek Academie is voor jongens en meisjes geboren tussen 2006 en 2010 (JO9 t/m JO13) Het maakt niet uit bij welke vereniging je speelt. Iedereen mag meedoen! De jongens en meisjes trainen op vrijdagmiddag van 16.15 -17.30 uur.

Bij de lessen staat talentontwikkeling en plezier centraal en wordt er getraind in trainingsgroepen afhankelijk van leeftijd en niveau. De Techniek Academie biedt de mogelijkheid aan om je met deze trainingen verder te ontwikkelen op het gebied van techniek en coördinatie. Juist in deze leeftijd leer je het snelst en leg je een basis voor het voetbal. De trainingen zijn dus anders dan met je eigen team. De enige voorwaarden waaraan je moet voldoen om mee te kunnen doen zijn: inzet en enthousiasme!

Smartgoals en Mini Soccerball

Bij de Techniek Academie wordt gebruik gemaakt van de modernste leermethoden. Zo beschikken we o.a. over Smartgoals. Elektronische goals die ook gebruikt worden door o.a. Ajax, PSV en Schalke ’04. Smart Goals is het innovatieve hulpmiddel van dit moment om leuke voetbal oefeningen te creëren. Vaardigheden als anticiperen, snel schakelen, veld inzicht, reactiesnelheid, hoge balcirculatie, motoriek en effectieve communiceren worden hierbij getraind. Dit alles op zeer uitdagende wijze waarbij de spelers ontzettend veel plezier aan beleven. De Smart Goals zijn goaltjes die licht kunnen geven. Dit gebeurt willekeurig. Deze SmartGoals passen precies binnen de Visie en Missie die de Techniek Academie van SC Overwetering heeft met haar opleiding; individuele

ontwikkeling, waarbij de trainingen uitdagend en op niveau worden aangereikt met plezier voor iedere speler.

Ook wordt er getraind met de Mini Soccerball. Deze kleine bal aan een touwtje zorgt ervoor dat ieder speler ontzettend veel balcontacten heeft en zijn techniek met sprongen verbeterd. Daarnaast zijn er natuurlijk loopladders en veel andere materialen, waardoor de trainingen erg leuk en afwisselend zijn.

Wanneer

Er wordt op vrijdagmiddag tussen 16.15 – 17.30 getraind in kleine groepjes op het kunstgrasveld van Sc Overwetering in Olst. Ieder seizoen worden er twee modules van 10 trainingen aangeboden. Eén module in de periode september-november en één module in periode februari-mei. De volgende module start op vrijdag 16 februari. Er kunnen 40 kinderen meedoen.

Maar liefst zes trainers staan de kinderen terzijde bij hun training:

Mark Koudijs – speelt in het 1e elftal en is trainer van JO13-1

Oskar Kappert – speelt in het 1e elftal en is trainer van JO15-1

Paul Vlaskamp – keeper het 1e elftal eb trainer van JO17-1

Martijn Geurts – speler van het 2e elftal en trainer JO13-2

Erick Rondhuis – trainer van JO15-3 en JO17-2

Erik Koudijs – trainer van JO13-1

Hushan Shawkat – speler van het 1e elftal en trainer JO12-1 loopt deze cursus stage

Kosten

De Techniek Academie vindt het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt zich te ontwikkelen. Om de deelname voor iedereen mogelijk te maken bedragen de kosten daarom slechts 25 euro per module van 10 lessen. De overige kosten neemt SC Overwetering voor zijn rekening. Een professionele voetbalschool voor een super laag bedrag! Iedereen mag meedoen. Je hoeft dus geen lid te zijn van SC Overwetering. Ook kinderen van andere verenigingen zijn van harte welkom. Onze deelnemers komen door de jaren heen dan

ook niet alleen uit Olst, maar ook uit o.a. Wijhe, Broekland, Wesepe, Diepenveen, Deventer, Heino, Nieuw Heeten.

Ben je enthousiast geworden en wil je ook een betere voetballer worden door deelnemen aan de Techniek Academie dan kun je je opgeven via de website www.overwetering.nl/463/techniekacademie

Vragen kunnen gemaild worden naar voetbalacademie@overwetering.nl t.a.v. Erik Koudijs

 

Het bericht Voorjaarscursus Techniek Academie Overwetering verscheen eerst op Salland TV.