Archives

Volgorde per auteur

 

Jongetje van 9 gewond na aanrijding met lijnbus

Een 9-jarig jongetje is donderdagmiddag op zijn fiets aangereden door een lijnbus. Dat gebeurde op de Hoge Hondstraat in Deventer. Hij is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk vond rond 14.45 uur plaats. De buschauffeur van lijn 165 richting Raalte wist niet meer op tijd te remmen, met een aanrijding tot gevolg.

Het bericht Jongetje van 9 gewond na aanrijding met lijnbus verscheen eerst op Salland TV.

Op de Sallandse Heuvelrug is het ranavirus aangetroffen

FOTO: archief. Op de Sallandse Heuvelrug is het ranavirus gevonden bij meerdere dode kikkers. Dit virus kan massale sterfte veroorzaken onder vissen, amfibieën en reptielen. “Vorige week vond ik een paar dode kikkers in een kleine poel en heb meteen besloten ze te laten onderzoeken”, vertelt boswachter van Natuurmonumenten Ruben Vermeer aan RTV Oost. “Vandaag is mijn vermoeden door het laboratorium bevestigd.” Het virus is niet gevaarlijk voor de mens, maar is voor de diersoorten die het treft vaak fataal. “Ik maak me dan vooral zorgen om de kamsalamander”, zegt Vermeer. “Daarvan hebben we er niet veel meer en die kunnen er aan onderdoor gaan.” De kamsalamander geldt als kwetsbaar en is een beschermde diersoort.

Hoe het virus op de Sallandse Heuvelrug terecht is gekomen, is niet duidelijk. “Het is mogelijk dat iemand hier zijn terrarium heeft geleegd. We hebben in het gebied ook een Alpenwatersalamander gevonden, die komt hier normaal gesproken niet voor”, zegt Vermeer. “Het zou goed kunnen dat het virus op die wijze hier terecht is gekomen.” Het is niet de eerste keer dat amfibieën in Overijssel getroffen worden door het virus. In 2010 was er ook een grote uitbraak in het noorden van de provincie. Vermeer denkt niet dat het virus in andere gebieden terechtkomt. “Er zijn te weinig verbindingen voor amfibieën tussen de poel waar we het virus gevonden hebben en andere natuurgebieden.” Het ranavirus hoort bij een groep virussen die reptielen, vissen en amfibieën kunnen infecteren. De dieren worden erg ziek en gaan vaak dood. De uitbraken zijn meestal heftig en kort en komen vooral voor in de zomer.

Het bericht Op de Sallandse Heuvelrug is het ranavirus aangetroffen verscheen eerst op Salland TV.

Lichaam gevonden in kanaal bij Schalkhaar

In het Overijssels Kanaal in het buitengebied van Schalkhaar is maandagmorgen een lichaam gevonden. Naar de doodsoorzaak wordt nog verder onderzoek gedaan. Het lichaam is ‘s middags geborgen. Over de identiteit van het lichaam is ook nog niets bekend gemaakt. Hoe het lichaam in het water terecht is gekomen, is niet bekend. Ook maandagavond kon de politie nog niet duidelijk maken of het gaat om een noodlottig ongeval, een misdrijf, een zelfgekozen dan wel een natuurlijke dood. Zoals over de identiteit eveneens nog niets bekend is gemaakt.

Het bericht Lichaam gevonden in kanaal bij Schalkhaar verscheen eerst op Salland TV.

Zwembad de Tippe verwelkomt 25.000e bezoeker van het seizoen

Op de heetste dag ooit gemeten in Nederland werd bij zwembad de Tippe de grens van 25.000 bezoekers gepasseerd. De eer was dit zwemseizoen aan Wim Hulsman uit Heino. De familie Hulsman is een een trouwe bezoeker van het openluchtzwembad in Heino en vandaag kwam vader Wim samen met dochter Janne ook afkoeling zoeken in het Heinose openluchtzwembad.
Uit handen van Henry Bronkhorst, directeur van Sportbedrijf Raalte, ontving Wim een gratis zwemabonnement voor het zwemseizoen 2020. Namens Stichting Vrienden van de Tippe werd door bestuurslid Helga Baars een cadeaubon voor Proeflokaal Buuffie’s aangeboden.

Henry Bronkhorst geeft aan dat hij het fantastisch vindt om te zien hoe het personeel van Sportbedrijf Raalte en alle vrijwilligers van Vrienden van de Tippe elke dag weer van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat met zoveel enthousiasme samenwerken. “Met hun inzet bieden zij een groot aantal bezoekers uit Heino en omgeving in de zomer zwemplezier en verkoeling. Dat zoveel mensen net als Wim en Janne de weg naar het zwembad weten te vinden, is wat mij betreft echt een compliment voor al die collega’s en vrijwilligers die daar zo betrokken bij zijn!”

Openingstijden zwembad
Zwembad de Tippe is nog tot en met zondag 1 september geopend. Tijdens de schoolvakantie (t/m 25 augustus) zijn de openingstijden verruimd en kan iedereen zwemmen op maandag van 12:00-20:00 uur, op dinsdag tot en met vrijdag van 06:45-20:00 uur en op zaterdag en zondag van 12:00-17:00 uur.

Het bericht Zwembad de Tippe verwelkomt 25.000e bezoeker van het seizoen verscheen eerst op Salland TV.

Fietsers én hun fietsen kunnen opladen in Wijhe

WIJHE – Veel fietsers pakken in Wijhe een terras in het gezellige centrum om even lekker op te laden voor een tocht of voor de volgende etappe in deze prachtige omgeving. Ondertussen kunnen ook hun elektrische fietsen weer nieuwe energie opdoen.
Bij horecagelegenheden Eet- en drinklokaal De Slinger, Café De Oranjerie, Bij ONS Wijhe en
’t Proathuus in de Langstraat en Galerie Brasserie 1703 aan de Molenbelt, bevinden zich namelijk oplaadpunten voor de elektrische tweewielers. De gastvrije ondernemers zetten zich zo in om voor hun gasten op deze wijze het nuttige met het aangename te kunnen verenigen.

De omgeving van Wijhe leent zich bij uitstek voor het maken van mooie fietstochten. Populair zijn onder andere de routes waarbij de oversteek over de IJssel met de veerpont of het Kozakkenveer wordt gemaakt. Zelf een route samenstellen kan heel gemakkelijk met een knooppuntenkaart.

In het centrum van Wijhe is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid, waardoor het dorp zowel een ideaal uitgangspunt als tussenstop is voor fietsers.

Het bericht Fietsers én hun fietsen kunnen opladen in Wijhe verscheen eerst op Salland TV.