Archives

Volgorde per auteur

 

Lichaam aan brug Oxersteeg ontdekt

Een voorbijganger heeft maandagochtend rond 05.00 uur een lichaam ontdekt dat aan een brug hing boven de A1. Het hierbij gaat vermoedelijk om een zelfdoding. Het lichaam hing aan het viaduct van de Oxersteeg, tussen Deventer en Bathmen. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd. De politie doet onderzoek. De brug is daarvoor afgezet. Verkeer op de A1 kan wel gewoon doorrijden.

Het bericht Lichaam aan brug Oxersteeg ontdekt verscheen eerst op Salland TV.

Oppositiepartijen lopen weg bij cultuurdebat uit onvrede om geheimhouding

Afgelopen woensdagavond liepen de emoties flink hoog op het Deventer stadhuis toen bijna de voltallige oppositie de raadszaal verliet. Het was een avond van doorslaggevende betekenis voor de culturele sector omdat de cultuurvisie werd besproken. Maar deze bespreking mondde uit in een politiek slagveld. Met de zaal vol cultuurvertegenwoordigers barstte om net na half negen de bom. Namens VVD, Denk, Deventer Nu, Deventer Sociaal en Deventer Belang meldde Bert Kleine Schaars dat zij het debat boycotten en de zaal verlaten. De reden om de zaal te verlaten was dat eerder op de avond de gemeenteraad achter gesloten deuren vergaderde. Met die geheimhouding is het voor de weggelopen raadsleden onmogelijk geworden om vrij het openbare debat hierover te voeren.

 

Het bericht Oppositiepartijen lopen weg bij cultuurdebat uit onvrede om geheimhouding verscheen eerst op Salland TV.

Deventer wil spoorwegovergangen niet sluiten

FOTO: archief De gemeente Deventer is het oneens met de mogelijke sluiting van twee onbewaakte spoorwegovergangen in Diepenveen. Deze overgangen zijn onderdeel van een populaire route voor wandelaars en mountainbikers en verbinden de landgoederen Nieuw- en Oud-Rande. Het plan van ProRail om de overwegen te sluiten, leidde een jaar geleden tot groot verzet in Diepenveen en Deventer. Zeshonderd mensen hebben daarvoor een protest-handtekening geplaatst.

Het bericht Deventer wil spoorwegovergangen niet sluiten verscheen eerst op Salland TV.

Salland Wonen realiseert nieuwe huurwoningen in Wijhe

In Wijhe kunnen 11 huishoudens volgend jaar een mooie nieuwe plek krijgen om te huren. SallandWonen laat 11 woningen bouwen voor 1- en 2-persoonshuishoudens voor de sociale verhuur in de wijk Noorder Koeslag. Hiermee draagt ze bij aan haar doelstelling om voor alle soorten huishoudens voldoende goede woningen beschikbaar te hebben.

De woningen maken onderdeel uit van het nieuwbouwproject van Roosdom Tijhuis. De ontwikkelaar bouwt in de Noorder Koeslag meerdere woningen voor de verkoop. Daarnaast bouwt Roosdom Tijhuis in opdracht van SallandWonen 11 sociale huurwoningen. Deze afspraak hebben Martin Companje, directeur van Roosdom Tijhuis, en Marijke Kool, directeur-bestuurder van SallandWonen, op 13 juni bevestigd met een handtekening onder de koop-/aannemingsovereenkomst. Als alles meezit, start Roosdom Tijhuis in september met de bouwwerkzaamheden en worden de woningen in de eerste helft van 2020 aan SallandWonen opgeleverd.

Betaalbare woningen
De nieuwe huurders wonen er begin 2020, zo verwacht SallandWonen. De woningen worden aangeboden volgens het normale woningaanbodsysteem, via de website en de facebookpagina. De woningen zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens van alle leeftijden. Daarnaast zijn de woningen geschikt om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De voortgang van de bouw en de verhuur is te volgen op de website van SallandWonen onder het kopje: ‘Onze projecten’.

Leefbare omgeving
Noorder Koeslag is een ruim opgezette nieuwbouwwijk met veel water, groen en speelgelegenheid. Het bos en de IJssel zijn dichtbij. Fietsers en voetgangers krijgen in deze wijk extra aandacht en kunnen via diverse paden naar het centrum van Wijhe, waar je uitstekende voorzieningen vindt. Ook de sport-, onderwijs- en cultuurvoorzieningen liggen om de hoek. Deze 11 nieuwe woningen in Wijhe dragen bij aan de afspraken die SallandWonen met de gemeente Olst-Wijhe heeft gemaakt: in 2019 samen verder werken aan goed wonen in Salland.

Het bericht Salland Wonen realiseert nieuwe huurwoningen in Wijhe verscheen eerst op Salland TV.

Gemeente Raalte gaat in gesprek over visie Centrumontwikkeling Heino

Een versterking van het economisch en ruimtelijke functioneren van het centrum van Heino; dat is waar de visie CentrumontwikkelingHeino zich op richt. Het projectteam Hart van Heino heeft deze visie opgesteld. Op donderdag 4 juli gaat de gemeenteraad met het projectteam in gesprek over de door hun opgestelde visie en de uitvoering ervan.

De visie is een vervolg op de in 2017 gesloten ‘RetailDeal’ door de gemeente Raalte en de provincie Overijssel. Onder voorzitterschap van Arnoud Wierdsma ging het projectteam aan de slag. Het projectteam wordt gevormd door afgevaardigden van Plaatselijk Belang Heino, Heino Aktief, de Winkeliersvereniging Heino en de gemeente. Via een interactief traject werd met een groot aantal inwoners, ondernemers en toeristen van Heino gesproken over de gewenste toekomst van het centrum.

Regionale ontwikkeling en positionering
Centraal stond de regionale ontwikkeling en positionering van het centrum van Heino tot 2024, zodat de koopkracht behouden blijft en de toestroom van lokale en regionale consumenten wordt versterkt. Met andere woorden: “Wat is goed, wat kan beter en hoe houden we Heino in de nabije toekomst gastvrij en leefbaar.”

Kwalitatieve versterking
De conclusie: Heino heeft het qua centrum voor 75 procent heel aardig voor elkaar, maar her en der heeft het nog kwalitatieve versterking nodig. Belangrijke onderdelen zijn een compacter winkelgebied, verbetering van de sfeer en de verkeersveiligheid. Heino is op dit moment een boodschappendorp. Het plan is om er ook een aantrekkelijk recreantendorp van te maken. Hierbij wordt onder andere ingezet op de bij Marketing Salland in ontwikkeling zijnde ‘Slingers van Salland’, vijf fietsroutes van in totaal 200 kilometer die de parels in Salland thematisch verbinden.

Dennis Melenhorst, wethouder Economische Zaken van de gemeente Raalte, is blij met de visie. “Het projectteam heeft mooi werk afgeleverd. De stip aan de horizon is gezet, nu op naar de uitvoering. En daar maak ik me graag sterk voor.”

Nauwe samenwerking met gemeente Raalte
Arnoud Wiersma: “De afstemming met de gemeente verloopt zeer constructief. Twee specialisten van de gemeente nemen als adviseur deel aan het projectteam en zijn dus heel nauw betrokken bij de visievorming. Samen zijn we op dit moment met derden in overleg voor ondersteunende budgetten voor de uitvoering van visie”.

Op 4 juli vindt vanaf 19.30 uur een Rond-de-tafel-bijeenkomst over de Centrumontwikkeling Heino plaats. Deze bijeenkomst is openbaar en dus voor iedereen toegankelijk. De agenda en de visie zijn vanaf 20 juni te vinden via de gemeentelijke website.

Het bericht Gemeente Raalte gaat in gesprek over visie Centrumontwikkeling Heino verscheen eerst op Salland TV.