Archives

Volgorde per auteur

 

In de spotlights: Sportshowroom.nl

Ben je van plan om lekker te gaan wandelen door ons prachtige cultuurlandschap? Langs de Overijsselse Vecht, het Zwarte Water, kilometers aan Oost-Hollandse natuur. Of heb je voetbal- en atletiektrainingen voor de boeg? Wacht het geel-rood van Rohda Raalte of de trots en eer van AV Salland? Dan is het wellicht tijd voor de juiste uitrusting.

Wij hebben een site gevonden waar je terecht kunt voor al jouw sportartikelen, zonder een-voor-een allerlei webwinkels langs te hoeven gaan. Je hoeft dus geen losse sites meer te bezoeken om alle producten te vinden. Sportshowroom presenteert vele webwinkels en sportartikelen, van verschillende disciplines, in één simpel overzicht. Supereenvoudig filter je door kleuren, maten, merken, collecties en andere gedetailleerde wensen. Niet alleen valt deze handige zoekmachine op als nieuw concept, je vindt hier ook inspirerende verhalen over hardloopschoenen, voetbalschoenen en sneakers. Ook voor lifestyle ben je bij Sportshowroom dus bij het juiste adres. Waarom heet een sneaker Nike Huarache? Of Nike Air Force? En, wie droegen bij aan het succes van de adidas Superstar, en Stan Smith? Met de antwoorden op deze vragen, en het dragen van zo’n exemplaar, loop je er toch extra heerlijk bij in hartje Zwolle, Deventer en Ommen? Het optimaal begrijpen van het vakwerk geeft een sneaker een compleet andere dimensie.

Al met al, genoeg redenen om eens een kijkje te nemen. Wij zetten Sportshowroom.nl graag in de spotlights, want niet vaak zie je een website waar de passie er vanaf spat, gelinkt met een goede zoekmachine en geweldige gebruikservaring. Dat is iets nieuws, het lost complicaties op en vereenvoudigt de levens van alledaagse sporters. Het motiveert ons simpelweg om te gaan sporten!

Timmerfabriek Mekenkamp verhuist dit jaar nog naar De Zegge VII

Timmerfabriek Mekenkamp gaat zich vestigen op het Raalter bedrijventerrein De Zegge VII. Eigenaar Wim Harbers is erg blij met de nieuwe locatie die ruimte biedt voor groei. “We zijn van oorsprong een Raalter bedrijf en wilden graag in deze gemeente blijven, maar onze huidige locatie werd te krap. Met ons perceel op De Zegge VII zijn we klaar voor de toekomst.”

Het nieuwe perceel is 9.500 m2 groot. “Op onze huidige locatie hebben we 5.800 m2 grond tot onze beschikking. De afgelopen drie jaar hebben we onze omzet verdubbeld. Daar komt bij dat onze werkzaamheden zijn veranderd. Waar we voorheen vooral kozijnen produceren, maken we nu voornamelijk grote bouwelementen. Deze elementen worden door ons van glas voorzien en afgelakt en kunnen zo op de bouwplaats worden gemonteerd. Dat stelt bepaalde eisen aan je productieproces. Zo is er grote behoefte aan een mooie spuit- en beglazingsafdeling. Daar is nu alleen geen ruimte voor, maar in ons nieuwe bedrijfspand op De Zegge VII wel!”

Bij de timmerfabriek die sinds 1996 bestaat werken ruim 20 medewerkers. “Veel van hen komen uit Raalte en ze zijn dan ook blij dat we in de buurt blijven. En we hebben ook een aantal klanten in Raalte. Ook klanten daarbuiten zijn ook vrij gemakkelijk te bereiken. Je rijdt vanuit Raalte heel snel naar Zwolle en bovendien is de A1 binnen handbereik.”

Wim Harbers hoopt eind dit jaar al te kunnen verhuizen naar de nieuwe locatie. “We zijn erg goed begeleid door de gemeente. Het contact verliep heel voorspoedig en we konden snel schakelen. De gemeente Raalte is erg belangstellend, denkt mee en is flexibel; dat vind ik toch wel even een vermelding waard.”

Sportkleding voor running, voetbal en outdoor: Sportshowroom.nl maakt het makkelijk

Gingen we voorheen nog fysieke en online winkels langs om sportartikelen te shoppen, is dat zojuist een stuk eenvoudiger geworden. Hardloopschoenen voor de 5-km-lange Survivalrun Wesepe, voetbalschoenen voor vv Heino, Wijhe’92, Sportclub Overwetering, Wesep of Rohda Raalte, en óók wandelschoenen voor de wandeltraining in Haarle; we hebben een website gevonden waar alles samenkomt: Sportshowroom.nl.

Deze site zorgt ervoor dat je niet meer overal op het web hoeft te zoeken naar jouw favoriete sportkleding en -spullen. Webwinkels als JDSports, Nike.nl, adidas.nl en PUMA.nl hebben zich hier aangesloten, zodat jij de meest relaxte gebruikservaring hebt als recreatief sporter, of als professioneel atleet. Voor kids en volwassenen. Iedereen die actief bezig wil zijn is hier thuis. Dus wil je de Sallandse heuvelrug beklimmen, of het tempo opschroeven en rennen langs de Noordoost-Veluwse heuvels? Dan bieden de merken in de Sportshowroom zeker uitkomst: Quechua, The North Face en Patagonia voor outdoor activiteiten; ASICS en Brooks voor hardlopen; en Nike, adidas en PUMA voor voetbal.

Voor alle seizoenen en ondergronden vind je producten die bij jou passen. Zaal, veld, binnen en buiten. Want trainen kan natuurlijk ook buiten, zeker in onze streek. Om maar eens een voorbeeld te noemen: sporten langs de Rijn, een van de langste rivieren van Europa. Dat is toch heerlijk? Omgeven door ons prachtige landschap en de vertrouwde Sallandse en Drentse dialecten; bewegen waar we ons thuis voelen. Sporten is gezond, houd ons fit en in de juiste outfit ben je good-to-go.

Het winkelen van sportkleding moet snel gaan, zodat je meteen naar buiten kan. Van Kampen tot Zwolle en van Ommen tot Deventer, overal valt wat te beleven. Ontdek hoe groot Salland eigenlijk wel niet is. Hoe bijzonder onze samenleving zich heeft ontwikkelt, en hoe sport en cultuur onze binding nog sterker maakt. Sport samen en geniet van Salland!

Jaarwisseling in de gemeente Raalte: veilig en gezellig

De gemeente Raalte en de politie willen dat de jaarwisseling ook dit jaar weer voor alle inwoners een gezellig en ontspannen feest wordt. Daarom heeft de gemeente opnieuw maatregelen getroffen om Oud en Nieuw veilig en zonder overlast te laten verlopen. De regels zijn gesteld in het kader van de veiligheid en het beperken van overlast.

Burgemeester Martijn Dadema zegt over de maatregelen. ”We willen met elkaar graag goed en gezond het jaar 2019 ingaan. Hierbij hebben we veiligheid hoog in het vaandel. Daarom doen we dit jaar mee aan de BOCK campagne en hebben we duidelijke regels rondom vuurwerk en carbid. Maar minstens zo belangrijk is het om rekening met elkaar te houden.” De maatregelen die de gemeente Raalte heeft genomen, zijn bedoeld om de jaarwisseling voor iedereen rustig te laten verlopen. Ook zijn met de politie afspraken gemaakt over toezicht en handhaving. Zo wordt dit jaar extra gecontroleerd op vernieling van gemeente-eigendommen, zoals straatkolken.

Tijden
Er mag vuurwerk worden afgestoken op 31 december vanaf 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.
Vuurwerkverbod
In het centrum van Raalte geldt een vuurwerkverbod voor de openbare weg op de volgende locaties:
• De Marktstraat vanaf de Kerkstraat tot aan de Schapenstraat;
• De Herenstraat vanaf de Kerkstraat tot aan De Plas/ Grote Markt;
• De Grote Markt;
• De Plas;
• De Grotestraat vanaf De Plas/ Grote Markt tot aan de Nieuwe Markt;
• De Nieuwe Markt;
• De Waag;
• De Domineeskamp (inclusief het terrein voor de Jumbo en het parkeer-/ evenemententerrein voor de Rabobank);
• De Deventerstraat vanaf de Nieuwe Markt tot aan de Lifgerusstraat.

Vreugdevuren
Binnen de gehele gemeente zijn vreugdevuren niet toegestaan.

Carbid schieten
Carbid schieten is een mooie traditie in de gemeente Raalte maar het moet wel veilig gebeuren! We vragen daarom extra aandacht voor de regels die hiervoor gelden. De regels zijn te vinden via www.raalte.nl/carbidschieten. Ook doet de gemeente dit jaar samen met 8 andere gemeentes uit de Veiligheidsregio IJsselland mee aan de BOCK campagne. Het doel van deze campagne is om het carbidschieten veilig te laten verlopen.
Gemeente en politie controleren in de maand december of de regels voor het carbid schieten worden nageleefd. Bij een overtreding kan een boete worden gegeven die kan oplopen tot maximaal € 6000,-.

Vuurwerkkaravaan
Gezamenlijk willen we onze leefomgeving graag schoonhouden. Daarom trekt op woensdag 2 januari de vuurwerkkaravaan langs alle kernen van de gemeente Raalte. Op een centrale plek kunnen de vuurwerkresten worden aangeboden. Jongeren tot 17 jaar kunnen hier zelfs een prijs mee verdienen.

Meld overlast
De verschillende maatregelen nemen echter niet weg dat overlast kan plaatsvinden. Dit kan gemeld worden bij de politie via telefoonnummer 0900 – 8844.

Brand in keuken in Raalte

In een woning aan de Maten in Raalte is in de nacht van zaterdag op zondag een brand uitgebroken in een keuken. Er was een frituurpan in brand gevlogen. De keuken is compleet verwoest en de woning heeft de nodige roet en rookschade opgelopen. De bewoner is vanwege inademen van rook naar het ziekenhuis gebracht. Ook zijn vier katten en een hond uit de woning gered.