Uncategorized

Volgorde op categorie

 

Tussenopkomstpercentage om 12.00 uur – Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen 2019.

Vandaag kunnen kiesgerechtigden hun stem uitbrengen voor de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen.

Provinciale Staten: Om 12.00 uur hebben 2306 kiezers in Olst-Wijhe hun stem uitgebracht voor Provinciale Staten.
Dat is een tussenopkomstpercentage van 16%. In 2015 was het tussenopkomstpercentage om 12.00 uur 15%.

Waterschappen: In Olst-Wijhe kan er vandaag worden gestemd voor twee waterschappen: Vallei en Veluwe en Drents Overijsselse Delta.
Om 12.00 uur hebben 2263 kiezers hun stem uitgebracht. Dat is een tussenopkomstpercentage van 15%. In 2015 was het tussenopkomstpercentage om 12.00 uur 15%.

Heeft u al gestemd?

In Olst-Wijhe zijn 14 locaties waar u tot 21.00 uur kunt stemmen. Bepaal zelf wie u mag vertegenwoordigen in Provinciale Staten en het algemeen bestuur van het waterschap en breng vandaag uw stem uit!

Kijk op www.olst-wijhe.nl/verkiezingen voor meer informatie.

Het bericht Tussenopkomstpercentage om 12.00 uur – Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen 2019. verscheen eerst op Salland TV.

Tweede bijeenkomst herinrichting Hof van Rakhorst in Heino

De gemeente Raalte gaat aan de slag met een kleine herinrichting van het Hof van Rakhorst in Heino. Samen met inwoners en belanghebbende organisaties wordt er een herinrichtingsplan opgesteld. Tijdens een eerste inloopbijeenkomst zijn de wensen van de betrokkenen opgehaald. Inmiddels ligt er een eerste schetsontwerp. Op dinsdag 26 maart presenteert de gemeente dit ontwerp in het Dorpshuus in Heino. Geïnteresseerden zijn om 19.30 uur van harte welkom.

Aanleiding
Om de monumentale beuk in het Hof van Rakhorst tijdens de Pompdagen beter te beschermen heeft de boom meer ruimte nodig. In overleg met Stichting Heija is besloten om de tent richting de zuidzijde van het hof te verschuiven. Dit vraagt om extra ruimte. Daarnaast ligt er momenteel een verhoogd podium dat niet gebruikt wordt, wordt de conditie van de bolbomen steeds minder en is er ruimte voor verbetering van het groen. Reden voor de gemeente om het Hof van Rakhorst anders in te richten.

Vervolg
Betrokkenen kunnen tot uiterlijk 16 april 2019 reageren op het schetsontwerp. Dit kan tijdens de bijeenkomst of later via matthijs.vander.werf@raalte.nl. Vervolgens volgt er een definitief ontwerp. Naar verwachting zullen de werkzaamheden in juni starten. In verband met het plantseizoen worden plantwerkzaamheden in het najaar uitgevoerd

Het bericht Tweede bijeenkomst herinrichting Hof van Rakhorst in Heino verscheen eerst op Salland TV.

Leden Rohda Raalte akkoord met vernieuwbouwplannen

Tijdens een goed bezochte extra ledenvergadering op maandag 18 maart 2019 hebben de leden van Rohda Raalte unaniem ingestemd met de door het bestuur gepresenteerde verbouwplannen. Door het akkoord van de leden, kunnen de plannen worden uitgevoerd en kunnen de leden uitkijken naar een geheel vernieuwd clubhuis.

Binnen Rohda Raalte wordt al geruime periode over de vernieuwing van de accommodatie gesproken. Om de vernieuwing financieel verantwoord te houden, is gekozen voor ‘vernieuwbouw’, oftewel vernieuwing van het bestaande gebouw. De vernieuwing van de accommodatie zal in fases worden uitgevoerd. De eerste stap is de vernieuwbouw van het clubhuis. Nadat de werkzaamheden rondom het clubhuis zijn afgerond, zullen de kleedkamers gefaseerd worden vernieuwd.

Het huidige clubhuis van Rohda Raalte zal door de verbouwing volledig in een eigentijds jasje worden gestoken. Zo wordt niet alleen de keuken vernieuwd, maar wordt ook veel aandacht geschonken aan het interieur en de functionaliteit van het clubhuis. De verbouwing van het clubhuis brengt de nodige kosten met zich mee. Door het verkrijgen van een lening van SVN waarvoor de gemeente en de Stichting Waarborgfonds Sport garant staan, kan met de uitvoering van de plannen worden gestart. De lening is echter niet voldoende om de volledige verbouwing te realiseren. De inzet van clubmensen en sponsoren heeft hier al bij geholpen en is ook zeker in de toekomst nog nodig.

Rohda Raalte verwacht dat er omstreeks oktober / november 2019 met de verbouwing zal worden gestart. Rohda Raalte verwacht niet dat de leden of bezoekers ernstige hinder van de verbouwing zullen ondervinden. Het sportpark blijft tijdens de verbouwing geopend en indien nodig zullen voorzieningen worden getroffen.

Het bericht Leden Rohda Raalte akkoord met vernieuwbouwplannen verscheen eerst op Salland TV.

Kom ook lammetjes bewonderen bij Schaapskooi De Lemelerberg

Op zaterdag 30 maart 2019 opent Landschap Overijssel de Schaapskooi De Lemelerberg in Giethmen voor de traditionele Lammetjesdag. Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn er naast de vele lammetjes ook diverse activiteiten voor jong en oud. De entree bedraagt 3 euro per persoon. Voor donateurs van Landschap Overijssel en kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis.

De Lammetjesdag is een gezellige familiedag. Kom ook de lammetjes van dichtbij bewonderen en knuffelen, het zijn er dit jaar meer dan 170. Wandel over de streekmarkt met diverse producten uit het Vechtdal. Geniet onder het genot van een kop koffie met krentenwegge of een warme stroopwafel van de streekmarkt en muziek van de Beerzer Broederband.

Heidebeheer
De schapen zijn er natuurlijk niet voor niks. Ze begrazen de heide en helpen ons hierbij met het beheer van de natuur op de Lemelerberg. Tijdens de Lammetjesdag laat Hans Dijkstra, terreinbeheerder van onder andere de Lemelerberg tijdens drie korte excursies graag meer zien over het nut van de inzet van schapen. Ook is herder Anita Wichers de hele dag aanwezig voor het geven van informatie.

Jong spul
De kinderen vermaken zich natuurlijk uitstekend met al het jonge, dartelende spul rond de schaapskooi. Eenmaal uitgeknuffeld, kunnen de kinderen aanschuiven bij één van de leuke knutselactiviteiten, zoals het timmeren van een houtenschaapje of het vilten van een sleutelhanger.

Wees welkom
De Lammetjesdag belooft een sfeervolle dag te worden. Wees welkom en kom tussen 11.00 en 16.00 uur naar Schaapskooi De Lemelerberg aan de Dalmsholterweg in Giethem. Ook honden mogen mee mits aangelijnd. Word je ter plekke donateur, dat kan al voor € 20,- per jaar, dan kun je meteen van het voordeel van gratis entree genieten.

Het bericht Kom ook lammetjes bewonderen bij Schaapskooi De Lemelerberg verscheen eerst op Salland TV.

Ontruiming winkelcentrum Flora vanwege een gaslek

Winkelcentrum Flora in Deventer wordt ontruimd omdat er sprake is van een gaslek. Bij werkzaamheden bij het winkelcentrum is een leiding geraakt. Omdat het windstil is blijft het gas ter plaatse hangen. Alle winkels worden gesloten en alle bezoekers moeten het winkelcentrum verlaten

Het bericht Ontruiming winkelcentrum Flora vanwege een gaslek verscheen eerst op Salland TV.