Salland

Volgorde op categorie

Auto Added by WPeMatico

 

Koeien dood na botsing met een trein tussen Wierden en Rijssen

Op het spoor tussen Wierden en Rijssen is een trein afgelopen woensdagavond in botsing gekomen met een groep koeien. Minimaal drie koeien hebben die klap niet overleefd. Of er mensen gewond zijn geraakt bij de botsing is nog niet bekend. Het treinverkeer tussen Almelo en Deventer lag tot 22.00 uur plat.

Het bericht Koeien dood na botsing met een trein tussen Wierden en Rijssen verscheen eerst op Salland TV.

Pothoofd Deventer was afgesloten na aanrijding

Op het Pothoofd een weg langs de IJssel in Deventer zijn woensdagmiddag rond half vijf twee auto’s frontaal op elkaar gebotst. De weg was vanwege het ongeval  afgesloten. De inzittenden van de auto’s werden door buurtbewoners opgevangen. Volgens omstanders is een van de inzittenden met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk waardoor de automobilist op de verkeerde weghelft is beland. De weg werd in de richting van de snelweg A1 om 17.00 uur weer vrijgegeven.

Het bericht Pothoofd Deventer was afgesloten na aanrijding verscheen eerst op Salland TV.

Man aangehouden na schietincident op camping in Nijverdal

FOTO: archief. De politie heeft woensdagmiddag een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden aan de Rijssensestraat in Nijverdal. Dit zou gebeurd zijn naar aanleiding van een schietincident. Er zijn geen andere personen bij het incident betrokken. Bij het schietincident zijn ook geen gewonden gevallen. De politie zocht een jonge man met een grote zwarte hond. Niet veel later is deze man aangehouden in de buurt van de rivier de Regge. Het schietincident deed zich voor op een camping. Een getuige zag dat er vermoedelijk was geschoten rond 16.00 uur. Er zat ook een gat in een deur van een woning. Uit onderzoek van de forensische opsporing bleek dat er vermoedelijk met een krachtig luchtdrukwapen is geschoten.

Het bericht Man aangehouden na schietincident op camping in Nijverdal verscheen eerst op Salland TV.

Update droogte 21 augustus: Regen geeft licht herstel grondwater, hogere gronden blijven erg droog

De regen van de afgelopen week heeft voor verlichting gezorgd in de droogtesituatie bij Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). De grondwaterstanden zijn op de hoge zandgronden echter nog steeds erg laag. De aanvoer van water vanuit het IJsselmeer en de IJssel blijft voldoende.

Grondwaterstanden herstellen licht
Door de neerslag zijn in een groot deel van het werkgebied de grondwaterstanden licht gestegen. Daar zijn de grondwaterstanden inmiddels normaal voor de tijd van het jaar. Op de hoge zandgronden blijven de grondwaterstanden echter nog steeds erg laag voor deze periode. Dit geldt vooral voor de Sallandse Heuvelrug en het Drents Plateau. Het grondwater op de hoge gronden is sterk afhankelijk van neerslag, omdat het waterschap daar geen water kan aanvoeren.

Peilbeheer
De regen leidde op verschillende locaties in het werkgebied tot enige afvoer. Inmiddels is deze afvoer weer afgenomen, waardoor het waterschap weer water het gebied inlaat. Gemiddeld genomen zit WDODelta tussen de 40 en 60 procent van zijn aanvoercapaciteit. Vanwege de invloed van dauw, kortere dagen, lagere temperaturen en minder verdamping is de situatie goed beheersbaar. Wel blijven de waterpeilen in sloten, weteringen, kanalen en rivieren zoveel mogelijk ingesteld staan op maximaal peil.

Waterkwaliteit
De situatie van de waterkwaliteit is normaal voor de tijd van het jaar. Er zijn geen waarschuwingen of verboden van kracht voor de officiële zwemwateren.

Weersverwachting
De komende week wordt droog weer verwacht met rond aankomend weekend temperaturen ruim boven het langjarig gemiddelde (27-28 graden). Voor de week daarna wordt geleidelijk meer bewolking verwacht met iets hogere neerslagkansen.

Het bericht Update droogte 21 augustus: Regen geeft licht herstel grondwater, hogere gronden blijven erg droog verscheen eerst op Salland TV.

Sallandreünie op zondagmiddag Luttenbergsfeest

Zondag 18 augustus was weer een fantastische afsluiter van het Luttenbergsfeest! Vele mensen wisten de weg naar het dorp te vinden om de afsluitende dag van het feest mee te maken. Al om 10.00 waren er al bezoekers aanwezig bij de kerkdienst in de grote feesttent. Na de mis was er koffie en cake en kon even nagepraat worden. Waarna


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl