Deventer

Volgorde op categorie

Auto Added by WPeMatico

 

Pothoofd Deventer was afgesloten na aanrijding

Op het Pothoofd een weg langs de IJssel in Deventer zijn woensdagmiddag rond half vijf twee auto’s frontaal op elkaar gebotst. De weg was vanwege het ongeval  afgesloten. De inzittenden van de auto’s werden door buurtbewoners opgevangen. Volgens omstanders is een van de inzittenden met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk waardoor de automobilist op de verkeerde weghelft is beland. De weg werd in de richting van de snelweg A1 om 17.00 uur weer vrijgegeven.

Het bericht Pothoofd Deventer was afgesloten na aanrijding verscheen eerst op Salland TV.

Ontwikkelaar Houtmarkt failliet verklaard

De kopers van appartementen in de oude Houtmarktschool in Deventer moeten zelf een aannemer aan het werk zetten om hun woningen af te laten bouwen. Dat heeft de curator meegedeeld. Het faillissement van de ontwikkelaar Houtmarkt Deventer bv is nu definitief geworden. Houtmarkt Deventer bv was het bedrijf dat door de in opspraak geraakte vastgoedondernemer Pieter Bosma was opgetuigd voor


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Jongetje van 9 gewond na aanrijding met lijnbus

Een 9-jarig jongetje is donderdagmiddag op zijn fiets aangereden door een lijnbus. Dat gebeurde op de Hoge Hondstraat in Deventer. Hij is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk vond rond 14.45 uur plaats. De buschauffeur van lijn 165 richting Raalte wist niet meer op tijd te remmen, met een aanrijding tot gevolg.

Het bericht Jongetje van 9 gewond na aanrijding met lijnbus verscheen eerst op Salland TV.

Go Ahead Eagles Soccer Camps kleuren zomer rood-geel

Medio juli vond het eerste Go Ahead Eagles Soccer Camp en Keeperskamp van de zomervakantie plaats bij Sportclub Deventer. Tientallen kinderen van 6 tot en met 15 jaar genoten onder leiding van deskundige jeugdtrainers van drie dagen voetbal- en keepersplezier. Het volgende Go Ahead Eagles Soccer Camp en Keeperskamp is van 21 t/m 23 augustus op het sportcomplex van DVV Go-Ahead in Deventer. Alle trainingen van het driedaagse Soccer Camp en Keeperskamp vinden dagelijks plaats van 9:00-15:00 uur.

Go Ahead Eagles Skill Games
Voetbal- en keepersplezier vormen de belangrijkste uitgangspunten van het Soccer Camp en Keeperskamp. Naast de Go Ahead Eagles Skill Games en diverse partijvormen staan een Meet & Greet met spelers van de eerste selectie van Go Ahead Eagles en een kinderpersconferentie op het programma. Na afloop mogen alle deelnemende jongens en meisjes hun eigen Go Ahead Eagles Soccer Camps-tenue houden en ontvangen ze een certificaat als blijvende herinnering.

Inschrijven voor het Go Ahead Eagles Soccer Camp en Keeperskamp bij DVV Go-Ahead kan via www.ga-eagles.nl/soccercamps.

Het bericht Go Ahead Eagles Soccer Camps kleuren zomer rood-geel verscheen eerst op Salland TV.

Partijen op de bres voor schoorsteen Coberco

FOTO: SIED.  De schoorsteen van de vroegere melkfabriek is een blikvanger voor wie vanaf de A1 Deventer binnen komt rijden: een onvervangbaar stukje erfgoed die verwijst naar het industriële verleden van Deventer. De raadsfracties van GroenLinks, VVD en Gemeentebelang willen dat het college gaat kijken naar mogelijkheden om de bekende schoorsteen te behouden. Het fabriekscomplex voor de productie van gecondenseerde melk is 1954 gebouwd aan de Harderwijkerstraat. Het kantoor en fabrieksgebouw zijn inmiddels gesloopt om plaats te maken voor een opslaghal. De Stichting Industrieel Erfgoed (SIED) heeft, ondersteund door de Stichting Oud Deventer en erfgoedvereniging Heemschut een verzoek gedaan tot plaatsing van de schoorsteen op de monumentenlijst. Vorige week heeft het college bekend gemaakt dat zij dit verzoek hebben afgewezen.  GroenLinks, VVD en Gemeentebelang hebben begrip voor de afweging van het college, maar zijn benieuwd of er in overleg met de eigenaar naar alternatieve oplossingen gezocht kan worden om de schoorsteen te behouden. De partijen hebben schriftelijke vragen gesteld over de concrete bouwplannen en of de schoorsteen hierin inpasbaar is. Ook willen de partijen kijken naar de mogelijkheden om de eigenaar te ontlasten van het noodzakelijke onderhoud.

Het bericht Partijen op de bres voor schoorsteen Coberco verscheen eerst op Salland TV.