Deventer

Volgorde op categorie

Auto Added by WPeMatico

 

Sinterklaascommissie voor inzet van Roetveegpiet gechanteerd met subsidie

FOTO: archief Salland TV. De fractie van de PVV in de Provinciale Staten van Overijssel gaat schriftelijke vragen stellen over de overgang in Deventer van Zwarte Pieten naar roetveegpieten. Want in Deventer is straks één op de drie Pieten bij de Sinterklaasintocht in Deventer dit jaar roetveegpiet. In 2020 zal dat worden uitgebreid naar twee van de drie. De Sinterklaascommissie van Deventer krijgt elk jaar een financiële bijdrage van de gemeente voor het organiseren van de Sinterklaasintocht. Dit keer is daar een voorwaarde aan gesteld: de voorwaarde voor het krijgen van deze subsidie van 12.500 euro is dat de commissie zich houdt aan het ‘roetveegpietquotum’. En dat is volgens de PVV ‘Pure chantage’. “Wij zijn diep teleurgesteld dat dit tegenwoordig al in Overijssel gebeurt. Ze zullen dan ook alles op alles zetten om deze waanzin te laten stoppen”, volgens PVV woordvoerder Joeri Pool.

Het bericht Sinterklaascommissie voor inzet van Roetveegpiet gechanteerd met subsidie verscheen eerst op Salland TV.

De Worp wil rem op recreatie en horeca langs de IJssel

De bewoners van de Worp bij Deventer willen de rem op nieuwe recreatie, horeca en andere publiekstrekkers langs deze kant van de IJssel. Onder de noemer de Westelijke IJsseloever Deventer (WIJD) hebben bewoners zich inmiddels verenigd in een stichting. De nieuwe stichting is niet per direct tegen nieuwe ontwikkelingen, maar wil weten of het natuurrijke gebied meer aan kan, zeker nu de IJsseloever steeds voller raakt en veel bezoekers trekt.

Het bericht De Worp wil rem op recreatie en horeca langs de IJssel verscheen eerst op Salland TV.

Modeshow voor senioren in De Kuip

Op woensdagmiddag 16 oktober 2019 is er in Gemeenschapshuis De Kuip een modeshow. De modeshow wordt georganiseerd door Lanco Mode uit Schalkhaar in samenwerking met De Kuip. De doelgroep voor de modeshow zijn senioren.

De seniorenmode winkel is gevestigd in Schalkhaar. De gehele collectie seniorenmode is hier aanwezig. Tijdens deze middag wordt een deel van de collectie getoond in De Kuip, zowel dames- als herenmode. Voor de senioren dames is er een klassieke en vlotte lijn. U kunt naar hartelust kiezen uit kleurrijke shirts, truien en broeken. Jassen met vrolijke dessins en eigentijdse poloshirts. Ook in de klassieke collectie heeft u genoeg keuze, zo bieden wij u blouses, rokken, pantalons, jassen, poloshirts en truien. De klassieke collectie bestaat uit comfortabele kleding met uitstekende pasvormen. De kleding wordt gemaakt van elastische stoffen gecombineerd met natuurlijke stoffen als katoen en viscose.

De middag begint om 14 uur en duurt ongeveer tot een uur op 17. De toegang tot de modeshow is gratis. U vindt Gemeenschapshuis De Kuip aan de Bloemendalsweg 1b in Colmschate. Meer informatie via www.de-kuip.nl of 0570-651410.

Het bericht Modeshow voor senioren in De Kuip verscheen eerst op Salland TV.

Lichaam aangetroffen in het stadhuis van Deventer

In het stadhuis van Deventer is vrijdagochtend een lichaam aangetroffen. Het is nog niet bekend of het om een misdrijf gaat of niet. De politie kon ook nog niet aangeven of het om een medewerker van de gemeente of een bezoeker gaat. Het stadhuis is wel open voor bezoekers. De politie doet onderzoek naar de toedracht. Een forensisch arts en de technische recherche zijn erbij aanwezig.

Het bericht Lichaam aangetroffen in het stadhuis van Deventer verscheen eerst op Salland TV.

Rechercheteam Politie erkent fouten in Deventer moordzaak

Bij het onderzoek naar de Deventer moordzaak zijn fouten gemaakt. Dat zeggen betrokken rechercheurs in een interview met dagblad de Stentor dat zaterdag wordt gepubliceerd. Het rechercheteam blijft er wel van overtuigd dat Ernest Louwes de dader is. In de Stentor doen onder andere de leider van het onderzoek en een rechercheur hun verhaal. De rechercheurs reageren voor het eerst op kritiek op het onderzoek naar de dood van de weduwe Jacqueline Wittenberg, maandag precies twintig jaar geleden.

De weduwe Wittenberg werd in 1999 dood in haar woning gevonden. Ze had vijf messteken en was gewurgd. Twee maanden na de moord werd belastingadviseur Ernest Louwes opgepakt. Hij was de testamentair executeur van de weduwe. Hij werd in eerste instantie vrijgesproken, maar later alsnog veroordeeld tot 12 jaar cel op grond van DNA-sporen op de blouse van het slachtoffer. In 2009 kwam

Louwes vrij.

Het bericht Rechercheteam Politie erkent fouten in Deventer moordzaak verscheen eerst op Salland TV.