januari, 2019

Volgorde per maand

 

Bestuurder spoorloos na crash in Mariënheem

Een automobilist is op maandagavond laat over de kop geslagen in het buitengebied van Mariënheem. Hulpdiensten troffen ter plekke slechts een zwaar beschadigde auto aan, want de bestuurder die was spoorloos. Het ongeluk gebeurde omstreeks 23.30 uur op de Schoonhetenseweg, de weg tussen Mariënheem en Schoonheten. Vermoedelijk verloor de automobilist de macht over het stuur, waarbij de auto van de weg schoot, tegen een boom reed en op de kop in een droge sloot terecht kwam.

Ongeval op N35 bij Raalte

Automobilisten ondervonden afgelopen dinsdagochtend grote hinder op de N35 bij Raalte na een botsing. Er reden ter plaatse twee vrachtwagens en een personenauto op elkaar toen de voorste van deze vrachtwagens plots moest afremmen. Dat gebeurde ter hoogte van een tankstation. Politieagenten loodsten het verkeer stapvoets rijdend via het tankstation langs de plaats van de botsing. Bij het ongeval vielen geen gewonden.

Automobilist botst op gekapte bomen

Een automobilist is dinsdagavond lichtgewond geraakt bij een ongeluk aan het begin van de avond op de Lange Dijk in Olst . Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder van de weg en botste tegen een rij boomstammen die langs de weg gestapeld lagen. De bestuurder is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Deel van gemeenteraad Deventer wil uitleg over niet hijsen van regenboogvlag

Negen raadsfracties van de gemeente Deventer willen uitleg van het college van burgemeester en wethouders over de keuze om de regenboogvlag onlangs niet te hijsen als reactie op de omstreden Nashville-verklaring. Deze negen partijen vormen een groot deel van de gemeenteraad en geven aan teleurgesteld te zijn over het feit dat in ‘regenboogstad Deventer’ het college de vlag niet heeft gehesen bij het stadhuis, waar dit in verschillende andere gemeenten wel gebeurde.

Inval op woonwagenlocaties in Deventer

Bij een grootschalige politieactie op onder andere een woonwagenkamp in Deventer zijn dinsdag vijf personen opgepakt. Ze worden verdacht van oplichting, verduistering, witwassen en uitkeringsfraude. Het gaat om drie mannen en twee vrouwen in de leeftijd van 27 tot 58 jaar. De politie viel  samen met defensie binnen op twee locaties in Deventer, waaronder het woonwagenkamp aan de Colmschaterstraatweg.