Realityseries houden geen stand, waarom Chateau Meiland wel?

Realityseries leken even een hit, maar verdwenen net zo snel. Wie wilde nog langer Dries Roelvink volgen, De Veerkampjes of Frans Bauer. Het was even leuk, maar al deze series hielden geen stand.

Hoe anders lijkt dat voor de familie Meiland te zijn. Menigeen heeft deze familie in het hart gesloten. Ook al zijn ze soms hilarisch gillend een vloer aan het boenen of een maaltijd voor hun gasten aan het bereiden. We kijken graag.

Een kijkcijferkanon is het; Chateau Meiland. De reality serie over Martien, Erica en hun dochters, kleindochter en huisvriendin. We kijken massaal naar hoe het reilt en zeilt op het door hun verbouwde kasteel in Frankrijk.

Martien is een kei in decoreren

Trouwe kijkers weten allemaal hoe het begon, met het programma Ik Vertrek. Daarna volgde het avontuur een Frans kasteel op te knappen. Dat lukte, maar de familie keerde terug naar Nederland. Martien startte in het Zuid-Hollandse Noordwijk een interieurzaak. Van kandelaars en kaarsen, van posters tot banken. Hij verkocht er van alles en het draaide als een trein. Zijn dochter heeft het nu overgenomen. Uiteindelijk vertrokken ze weer, bleef één dochter bij de zaak in Nederland achter, en ze hebben nu voor de tweede keer een kasteel totaal gerenoveerd en vooral gedecoreerd. Met name Martien is een kei in dat laatste.

Martien groeide gedurende die tijd uit tot een bekende Nederlander. Mede doordat hij een aantal jaren geleden ‘uit de kast’ kwam én toch vooralsnog verbonden bleef met zijn Erica. Liefde is wat hen bindt, en samen kunnen ze heel veel avonturen aan. Dat spreekt nogal tot de verbeelding.

Hij is mogelijke drager van dames heuptasje

Een groot deel van Nederland zal lachen om de man die getypeerd wordt als liefhebber van mannen en zo mogelijk drager van een dames heuptasje. Maar wie is zo zichzelf als Martien en jaagt zijn dromen zo na als hij? Dat doen niet veel mensen hem na.

Hoe kwetsbaar je bent als bekende Nederlander met een chateau in Frankrijk lijkt duidelijk te worden als een Telegraaf-journalist na een interview met Martien laat weten dat mensen zelfs in de bosjes liggen te spieden naar het chateau. Verrekijkers uit hun heuptasje en loeren maar. Om maar iets te zien van de bekende Meiland familie. Ze komen zelfs gewoon naar binnen in Chateau Marillaux. Inmiddels lijkt daar een stokje voor gestoken. Ongenode gasten mogen het pad gewoon niet meer op.

Er is iemand in dienst om te wassen en te strijken

Neemt niet weg dat dit jaar en volgend jaar het chateau al helemaal is volgeboekt. En inmiddels is er iemand in dienst genomen om te wassen en te strijken. Een B&B runnen op de manier zoals zij het doen vraagt veel en is fulltime werken.

De familie wordt dit seizoen door een cameraploeg gevolgd om vast te leggen hoe ze het huis naast het kasteel gaan opknappen. Verrotte balken, verdwenen plafonds, wankele vloeren. Het lijkt ze niet te deren. Ze gaan er weer voor. Wedden dat het een prachtig huis wordt?