Nederlandse Kampioenschappen dynamictennis (dubbel) in Wijhe

Op zondag 6 oktober strijden ruim 40 koppels in sporthal De Lange Slag in Wijhe om de nationale titels dynamictennis in het dubbelspel. Aan deze NK doen veel spelers mee uit deze regio, waaronder Wijhe, Apeldoorn, Deventer, Twello en Zwolle. De deelnemers komen uit in vijf verschillende klassen (ingedeeld naar sterkte), waarvan één jeugdklasse.

Dynamictennis is een balsport met kenmerken van tennis, tafeltennis en badminton. Er wordt gespeeld op een badmintonveld met een tennisnet, racket en softbal. De relatief jonge sport groeit snel in populariteit. Momenteel zijn in meer dan 100 plaatsen in Nederland clubs aangesloten bij de Dynamic Tennis Bond Nederland. Ook daarbuiten spelen vele duizenden de sport recreatief.

De NK start zondag 6 oktober om 9.30 uur met een officiële opening door burgemeester
Ton Strien. In de ochtend vinden de poulewedstrijden plaats. Na de middag volgen knock-out wedstrijden. De prijsuitreiking is naar verwachting tussen 16.30 en 17.00 uur. De toegang is de hele dag gratis.

Het NK wordt georganiseerd door de Dynamic Tennis Bond Nederland en TTV Wijhe, waar dynamic tennis afgelopen jaren een stormachtige groei doormaakt. Ruim de helft van de meer dan 100 leden bij TTV Wijhe speelt dynamic tennis; verdeeld over 8 groepen, zowel overdag als ’s avonds. TTV Wijhe behoort hiermee tot de grootste clubs in Nederland. Sinds kort zijn er ook 2 trainers binnen de vereniging actief.

Het bericht Nederlandse Kampioenschappen dynamictennis (dubbel) in Wijhe verscheen eerst op Salland TV.