GroenLinks Raalte : Met drie de Raad in

‘We zijn er helemaal klaar voor, we zijn gegroeid, we zijn meer zichtbaar en als Groenlinks Raalte meer dan ooit nodig om Raalte in beweging (in transitie) te krijgen’. Dat zegt Ralph Mulders lijsttrekker en raadslid voor GroenLinks Raalte over de verwachtingen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Samen met Paul van der Eerden (onze voedselboswachter) en Monique Mastenbroek (Heino) wil Mulders de komende 4 jaren werken aan de transitie naar een duurzame energie, de verandering naar een natuur-inclusieve landbouw en het bouwen van betaalbare woningen voor jongeren, starters en ouderen die kleiner willen gaan wonen. We willen met minimaal 3 raadsleden de nieuwe fractie vormen om elkaar aan te vullen en slagvaardig te zijn. Gesteund door de overige leden op lijst 6.

Ook zullen we werken aan het klimaat. Niet alleen maatregelen nemen (adaptatie) om hitte, droogte en extreme weersomstandigheden zoals de harde stormen het hoofd te bieden maar ook voorkomen dat de aarde verder opwarmt, energiearmoede bestrijden door isolatie en besparingen voor iedereen toegankelijk te maken en eigen energie opwekken in lokale energie coöperaties.

GroenLinks Raalte opende samen met de PvdA de Goede Raad(s)Winkel om ook in deze coronatijd inwoners te laten zien hoe we Raalte groener en socialer willen laten groeien. Meer informatie en het verkiezingsprogramma zijn te vinden in de winkel, Marktsstraat nr 8, en op raalte.groenlinks.nl