Bloembollenactie dit jaar op 22 locaties in de gemeente Raalte

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 november wordt voor de tweede keer de bloembollenpootactie in de gemeente Raalte georganiseerd. Op meer dan twintig plekken in de gemeente Raalte worden 50.000 bloembollen gepoot. Deze bloembollenactie zorgt voor ruim 3.000 m² biodiversiteit, verdeeld over alle dorpen van de gemeente Raalte.

Wethouder Jacques van Loevezijn gaat op vrijdag naar Broekland (Gerardus Majellaschool) en Lierderholthuis (Nieuwe Wetering). Op zaterdag helpt hij een handje mee in Raalte (Dahliastraat), Mariënheem (Wissinkweg/het Hobers) en Ramele (diverse wegbermen). “In alle dorpen worden er mede dankzij de inzet van de Plaatselijk Belangen en plaatselijke initiatieven, vele bloembollen gepoot. Het is mooi om te zien dat zoveel mensen zich inzetten voor meer biodiversiteit. Zo wordt het echt Groen Samen Doen.”

Bloembollenmengsels

Dit jaar is door de werkgroep Groene Agenda gekozen voor een biologisch geteeld bollenmengsel met vijf soorten krokussen. Deze bollen verwilderen, waardoor ze niet alleen komend jaar de biodiversiteit vergroten, maar ook de jaren er na.

Locaties en eigen acties
Vanaf half december zijn alle locaties te zien op de biodiversiteitskaart op de website www.raalte.nl/groensamendoen. De bloembollenlocaties van 2020, ingezaaide biodiversiteitstroken en andere initiatieven zijn op die kaart terug te vinden. Heeft u samen met de buurt ook een bijdrage geleverd aan het vergroten van de biodiversiteit? Laat het ons weten via het formulier op de website en stuur in het voorjaar een foto mee. U ziet uw biodiversiteitstrook inclusief foto vervolgens terug op de kaart.

Over Groen Samen Doen

De actie wordt onder de noemer Groen Samen Doen uitgevoerd; een samenwerking tussen gemeente Raalte en de werkgroep Groene Agenda. Eén van de belangrijkste doelstellingen is het vergroten van de biodiversiteit in de gemeente Raalte. De werkgroep denkt mee over beleid, maar voert ook concrete acties uit. De bloembollenpootactie is er daar één van.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl