100-jarige mevr v.d.Kolk-v.d. Klippe

Mevrouw Van der Kolk-van de Klippe in Heino werd op 29 januari 100 jaar. Geboren in Lemelerveld als de tweede van twaalf kinderen. In 1947 getrouwd en “geëmigreerd” naar Loenersloot, omdat daar werk en een woning was. Na de pensionering in 1986 verhuisd naar Heino. Daar samen betrokken bij het verenigingsleven en de kerk.

De heer en mevrouw Van der Kolk hebben vier kinderen, zeven kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. Heeft ze graag allemaal om haar heen, maar dat kon bij haar vorige verjaardag voor het laatst. Het via beeldbellen tegelijk zien van alle kinderen was een hele ontdekking voor haar.

Ze hebben samen veel reizen gemaakt, onder meer naar familie in Canada en naar Frankrijk.

Het gehoor is slecht, maar ze leest nog graag. Houdt al jaren bij welke boeken ze gelezen heeft.

Ze is zorgzaam, altijd voor het gezin klaar gestaan en is optimistisch. Het koken laat ze nu voor een groot gedeelte over aan anderen.

De laatste dagen werd ze verrast met veel felicitatiekaarten, waarvan een aantal met een postzegel met haar afbeelding. Zaterdagmiddag stond de teller op 285! Ze kwamen van uit de hele omgeving, tot zelfs uit Erp en Emmeloord. De burgemeester heeft haar gefeliciteerd via beeldbellen.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl