Boerenkrachtroute Salland gelanceerd

Salland Boert en Eet Bewust, Toeristisch Platform Raalte en Salland Marketing lanceren een nieuwe fietsroute onder de naam ‘Boerenkracht route’. De fietsroute, onderdeel van het leaderproject De Slinger van Salland, is 66km lang en neemt de fietser mee langs bijzondere en gastvrije agro (toeristische) bedrijven in Luttenberg-Raalte-Heeten. “We willen toeristen maar ook de Sallander verrassen, waardoor ze hopelijk net zo verslingerd raken aan het Sallandse boerenleven als wij!”, aldus de initiatiefnemers.

Boerenkracht verbindt Salland

Salland is een échte agrarische ondernemende regio. Hier worden de beroemde gele giertanks gemaakt en groene toplaarzen, luxe paardenvrachtwagens, kwaliteit veevoer, innovatieve biobased producten. Maar we hebben ook kleinere innovatieve boerenbedrijven en bijzondere agro toeristische bedrijven. De boerenkracht fietsslinger neemt de fietser mee langs die verrassende bedrijven, waar de passie van de ondernemer gevoeld wordt, kennis gemaakt kan worden met de Sallandse gastvrijheid en genoten kan worden van onze streekproducten. “De Boerenkrachtroute is een actieve fietsroute vol boerenbeleving, met leerzame fietsstops!”, aldus mede initiatiefnemer Peter de Graaf van de Maathoeve in Heeten.

Boerenkracht arrangementen

De Boerenkracht route, tot stand gekomen met een impuls van de gemeente Raalte, is 66km lang, loopt via het knooppuntennetwerk en is op verschillende manieren te beleven. Zo kan de fietser op elk gewenst knooppunt of bij elke ondernemer op de route starten. Voor extra beleving zijn er verschillende Boerenkracht arrangementen en spelelementen samengesteld, o.a. bij De Maathoeve in Heeten, Klompenatelier Dijkman en Museum de Laarman in Luttenberg. Ook zijn er overnachtingstips op de route geselecteerd.

Van de route is een flyer gemaakt, die gratis verkrijgbaar is bij deelnemende bedrijven. Alle info over de route is terug te vinden op www.slingervansalland.nl en www.sallandboerteneetbewust.nl

7 fietsslingers in 2021

In de loop van 2021 worden nog drie nieuwe slingers van Salland gepresenteerd, waardoor de fietser ruim 250km kan slingeren door Salland en via elke slinger weer een ander verhaal ontdekt. De slingers worden fysiek uitgebracht in een routeflyer. De eerste vier slingers kun je downloaden op www.slingervansalland.nl. Het project Slinger van Salland is mogelijk gemaakt met een bijdrage van leader; Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling.