Stöppelhaene: “Geef je op voor het Oogstcorso 2024”

Als eind augustus het feest weer losbarst in Raalte, is het ‘Oogstcorso’ die op de donderdag plaatsvindt, een traditie die iedereen kent. Veel inwoners van Raalte en omliggende dorpen zijn hierbij betrokken. Om dit in de toekomst door te kunnen laten gaan, zijn nieuwe deelnemers nodig. Daarom is er nu een oproep uitgedaan om je op te geven voor het Oogstcorso 2024.

Als je het Stöppelhaenefeest wel eens hebt bezoekt, ben je waarschijnlijk wel bekend met het Oogstcorso. Deze trekt iedere donderdag tijdens het jaarlijkse feest door de straten van Raalte, er wordt veel tijd gestoken in het maken van de praalwagens. Deze zijn voorzien van oogstproducten, bijvoorbeeld, zaden, groenten en bloemen.

Opgeven als deelnemer
De organisatie is op zoek naar mensen die graag willen deelnemen aan het Oogstcorso, dit om de traditie in stand te kunnen houden. Mirjam van den Berg is medeorganisator, ze geeft aan: “Loop je al langer rond met plannen, zorg nu dat je een groep bij elkaar krijgt. Bijvoorbeeld met familie, buren, vrienden, leden van een vereniging of zelfs collega’s. Uit de ervaring van andere bouwers blijkt dat het hartstikke leuk is om iets te bouwen, het versterkt het gevoel van saamhorigheid en het maakt deze editie van Stöppelhaene voor jullie extra speciaal.”

Diversiteit
De praalwagens zijn de blikvangers van de optocht, maar er is meer dan dat, het zit ‘m ook in de diversiteit. Mirjam: “Kinderen die een kruiwagen hebben versierd, een duo of een loopgroep met een leuk thema, een buurtvereniging die een kleine kar met oogstproducten voorttrekt; samen bepaal je de kracht van het Oogstcorso! Een activiteit waar duizenden bezoekers op afkomen. Het hoeft dus echt niet zo moeilijk te zijn. In een kleine ruimte kun je al snel iets moois maken en het kleine wordt zeker ook gewaardeerd.”

Op tijd opgeven
Het lijkt nog zo ver weg, eind augustus begint Stöppelhaene pas, maar een goede voorbereiding vraagt veel tijd. het is daarom ook dat Mirjam aangeeft om je vooral nu op te geven voor Oogstcorso 2024, dan profiteer je van een mooie, lange aanloopperiode. Wil je je aanmelden als deelnemer dan kun je naar de website van Stöppelhaene gaan, daar vind je alle informatie.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico