Agenda

Volgorde op categorie

Auto Added by WPeMatico

 

Kom naar de Overijsselse Nacht van de Nacht

Zaterdagavond 26 oktober wordt voor de 15e keer de landelijke Nacht van de Nacht georganiseerd. Op 20 plekken in Overijssel worden activiteiten voor jong en oud georganiseerd waarbij de beleving van de nacht centraal staat. De meeste activiteiten zijn gratis en soms wordt een kleine bijdrage gevraagd. Nieuwsgierig naar een activiteit bij u in de buurt? Kijk dan op www.nachtvandenacht.nl

“Met de Nacht van de Nacht willen we het belang van duisternis voor mens en dier onder de aandacht brengen. Dit doen we door het organiseren van activiteiten waarbij de beleving centraal staat”, aldus Loet van der Heijden, van Natuur en Milieu Overijssel. “Omdat we dit jaar voor de 15e keer de Nacht van de Nacht organiseren maken we er een speciale nacht van. De Overijsselse opening van de Nacht van de Nacht is op landgoed De Haere in Olst. Johan van der Wielen geeft daar een Masterclass nachtfotografie. Johan behoort tot de top van de Nederlandse natuurfotografen.

Een unieke kans voor amateurfotografen om te leren fotograferen in het donker en daarna onder zijn leiding op het landgoed nachtfoto’s te maken”. Behalve de masterclass zijn er allerlei andere activiteiten. Centraal daarbij staat de beleving van de nacht op het landgoed. Zo is er een lezing over de sterrenhemel, staan er sterrenkijkers opgesteld waarbij uitleg wordt gegeven over de sterrenhemel, zijn er rondleidingen over het sfeervolle landgoed, is er een verhalenverteller bij de vuurkorf, ontmoeten kinderen nachtdieren in het donker en kunnen ze uilenballen pluizen.

Het bericht Kom naar de Overijsselse Nacht van de Nacht verscheen eerst op Salland TV.

Inschrijven voor de Diepe Hel Holterbergloop kan nog tot en met 22 oktober

Nog 8 dagen en dan gaat de 32e editie van De Diepe Hel Holterbergloop van start. Door de omgeving en het uitdagende parcours is de Diepe Hel Holterbergloop voor alle hardloopniveaus een bijzondere loop. ‘De lopers gaan genieten van de rust van onze mooie Sallandse Heuvelrug in herfstkleuren’, aldus Hans.

Nog niet ingeschreven? Geen paniek! Je kunt je nog inschrijven tot en met 22 oktober 24.00 uur. Schrijf je dus snel in voor de Hemink 10 km, de VolkerWessels Halve Marathon of de Sans-online 6 km Night Run. Denk ook aan de Rabokids Run voor de kinderen van 4 t/m 12 jaar. Inschrijven kan zelfs voor de Rabokids Run tot een half uur voor aanvang van de loop.

ZorgSaam 10 km Kuier… deur De Diepe Hel Wandeltocht
Prachtige vergezichten, de natuur die ontwaakt, geen auto’s en de Diepe Hel als letterlijk hoogtepunt. Op zondagochtend 27 oktober is de Diepe Hel voor een paar uur het domein van wandelaars.
Inschrijven voor de wandeltocht kan nog tot en met 25 oktober aanstaande.

Heb jij de Diepe Hel Holtbergloop app al op je mobiel? Zo niet, download het dan snel. Het is namelijk superhandig. Je kunt alle deelnemers volgen, leuke selfies en filmpjes bekijken en plaatsen, de routes bekijken. En natuurlijk vind je hier veel praktische informatie over tijden, afstanden, routes en uitslagen en veel meer. De app is gratis beschikbaar voor je Android en iPhone.

Het bericht Inschrijven voor de Diepe Hel Holterbergloop kan nog tot en met 22 oktober verscheen eerst op Salland TV.

KPJ Boerhaar organiseert “Het Foute Oktoberfest”

KPJ Boerhaar organiseert zaterdagavond 26 oktober voor de vierde keer een oktoberfest voor iedereen. Om 21.00 uur zal bij de KPJ Boerhaar het Oktoberfest spektakel van start gaan.
Jordy van Vilsteren en Marco ten Kate zullen optreden deze avond. Natuurlijk zijn er bierpullen, bradwursten, en schnaps verkrijgbaar. De feestzaal wordt geheel in oktoberfest sfeer omgetoverd. De entree is gratis en de lange tafels staan natuurlijk weer klaar. Er hoeft niet gereserveerd te worden. Dus trek op 26 oktober allemaal een Lederhose of Dirndl aan en kom naar de Waterstraat 4 in Wijhe. Wil je meer informatie, bekijk dan onze website. www.kpjboerhaar.nl

Het bericht KPJ Boerhaar organiseert “Het Foute Oktoberfest” verscheen eerst op Salland TV.

Vogelschieten in Colmschate

Colmschate – Op zondag 20 oktober kunt u weer een schot wagen voor de felbegeerde titel van Colmschater Schutterskoning(in) van het jaar 2019! Stichting Evenemententerrein Colmschate organiseert in samenwerking met Gemeenschapshuis De Kuip weer een schuttersfeest aan de Bloemendalsweg 1B te Colmschate.
Dit is een oud gebruik van het platteland waarmee boeren en jagers onderling hun kunnen toonden door een hooggeplaatste houten vogel net zo lang te beschieten tot deze naar beneden komt. De laatste schutter voor de val mag een jaar lang de titel dragen. De Schutterskoning of –koningin zal met veel eerbetoon gekroond worden en het feest wordt na afloop in De Kuip opgeluisterd door de band MR-JINGELS.

Tevens is er tijdens het evenement veel vermaak voor de kinderen aanwezig. Opgeven voor dit evenement kan bij ‘t Hof van Colmschate (Holterweg 104), Gemeenschapshuis De Kuip (Bloemendalsweg 1b) of via vogelschietencolmschate@gmail.com
Het vogelschieten begint om 14.00 uur. Mee doen kan vanaf 16 jaar en kosten zijn € 12,50. Daarnaast is een ieder van harte welkom om deel te nemen en/of langs te komen voor een hapje en een drankje. Meer informatie via www.de-kuip.nl.

Het bericht Vogelschieten in Colmschate verscheen eerst op Salland TV.

De Kern in Raalte organiseert Themabijeenkomsten over en voor samengestelde gezinnen

De Kern in Raalte organiseert de komende maand drie themabijeenkomsten over samengestelde gezinnen. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die hun gezinnen samenvoegen. Dat is wat vaak gebeurt als er na een scheiding met een nieuwe partner een nieuw gezin ontstaat. Dat gaat niet altijd vanzelf en is soms een bron voor problemen bij alle betrokken en niet in de laatste plaats voor de kinderen.
Tijdens de themabijeenkomsten worden handvatten en tips aangedragen en kunnen de deelnemers hun ervaringen met elkaar delen.

Een gescheiden gezin
Gezinnen samenvoegen is ingewikkeld. Er wordt immers veel samengevoegd: twee culturen, twee opvoedstijlen en verschillende regels, normen en waarden. En vaak draaien de kinderen ook mee in andere gezinnen. Dat is niet alleen ingewikkeld, maar ook belangrijk. Het gaat immers om belangrijke relaties; tussen partners, maar zeker ook tussen ouders en kinderen. Tijd en geduld zijn belangrijke factoren. Maar het helpt ook om van de ervaring van anderen te leren.
Daarom organiseert De Kern drie themabijeenkomsten waarin samen met ouders van samengestelde gezinnen kennis en ervaring worden uitgewisseld.

Een veilig klimaat om groot te worden
In drie themabijeenkomsten krijgen de deelnemers handvatten en tips om de vraagstukken uit hun gezinnen aan te pakken. Voor een deel is dat de kennis en ervaring van de sociaal werker van
De Kern, maar minstens zo belangrijk is het dat de deelnemers hun problemen en oplossingen aan elkaar doorgeven. Dat doen zij aan de hand van drie hoofdthema’s: rollen in het gezin, afspraken maken en omgaan met het nieuwe gezin en het kind.
Het doel van de bijeenkomsten is om bij te dragen aan een goed functionerend samengesteld gezin. Want daarin kan iedereen gelukkig zijn en hebben kinderen een veilig klimaat om zich te ontwikkelen.

Aanmelden en informatie
De themabijeenkomsten zijn bedoeld voor mannen en vrouwen in een samengesteld gezin. Ze vinden plaats op dinsdag 29 oktober, dinsdag 19 november en dinsdag 3 december, van 19.30 uur tot 21.00 uur in het Kulturhus in Raalte. Deelname is gratis.
Aanmelden kan bij de sociaal werkers van De Kern, Anneke Krijgsheld en Roelien van Lenthe via a.krijgsheld@stdekern.nl of 0570 – 547300.

Het bericht De Kern in Raalte organiseert Themabijeenkomsten over en voor samengestelde gezinnen verscheen eerst op Salland TV.