Soepcafé Olst schept weer maandelijks op

De vrijwilligers van Soepcafé Olst laten zich weer van hun beste kant zien als volleerde opscheppers, op zaterdag 29 april. Dan vindt de tweede editie plaats van het Soepcafé sinds de herstart vorige maand. In het nieuwe pand van de Goede Buren zal vanaf 18.00 uur een volledige maaltijd van soep, salade en een nagerecht geserveerd worden. Voor wie het kan missen, vraagt het Soepcafé een vrijwillige bijdrage.

Afgelopen maand schoven ruim 30 gasten voor het eerst aan in het nieuwe pand van Goede Buren, verzamelplaats voor duurzame initiatieven, aan de Hendrik Droststraat 22-A in Olst. Dit keer verwachten de vrijwilligers van het Soepcafé meer gasten, omdat het inmiddels rondzingt dat het Soepcafé weer elke laatste maandag van de maand open is.

Kleiner overschot

Ook nu zijn de ingrediënten van de maaltijd weer afkomstig van de PLUS uit Olst, die enkele dagen lang net-niet-meer-verkoopbare, maar nog steeds prima kwaliteit groenten, fruit en zuivel opzij zet ten bate van het Soepcafé.

In vergelijk met de periode vóór Corona zijn de hoeveelheden die de supermarkt over houdt kleiner. De PLUS verkoopt tegenwoordig voor een flinke korting veel van de bijna-over-datum producten in aparte schappen.

De vrijwilligers van het Soepcafé juichen dit natuurlijk toe, want het doel van hun initiatief is het helpen bestrijden van voedselverspilling. Er blijft evengoed nog ruim voldoende over om een grote groep Olsternaren van een stevige maaltijd te voorzien.In 2016 werd het Soepcafé geïnitieerd door Olst in Transitie. Het succesvolle initiatief vond navolging op veel plaatsen in Nederland.

Vanaf 17.45 uur zijn de deuren open. Om 18.00 uur wordt het eten geserveerd. Wie mee wil eten moet wel op tijd komen, want op is op. Voor deelname vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage voor de onkosten, waaronder de huur van de ruimte.