Kom naar de Overijsselse Nacht van de Nacht

Zaterdagavond 26 oktober wordt voor de 15e keer de landelijke Nacht van de Nacht georganiseerd. Op 20 plekken in Overijssel worden activiteiten voor jong en oud georganiseerd waarbij de beleving van de nacht centraal staat. De meeste activiteiten zijn gratis en soms wordt een kleine bijdrage gevraagd. Nieuwsgierig naar een activiteit bij u in de buurt? Kijk dan op www.nachtvandenacht.nl

“Met de Nacht van de Nacht willen we het belang van duisternis voor mens en dier onder de aandacht brengen. Dit doen we door het organiseren van activiteiten waarbij de beleving centraal staat”, aldus Loet van der Heijden, van Natuur en Milieu Overijssel. “Omdat we dit jaar voor de 15e keer de Nacht van de Nacht organiseren maken we er een speciale nacht van. De Overijsselse opening van de Nacht van de Nacht is op landgoed De Haere in Olst. Johan van der Wielen geeft daar een Masterclass nachtfotografie. Johan behoort tot de top van de Nederlandse natuurfotografen.

Een unieke kans voor amateurfotografen om te leren fotograferen in het donker en daarna onder zijn leiding op het landgoed nachtfoto’s te maken”. Behalve de masterclass zijn er allerlei andere activiteiten. Centraal daarbij staat de beleving van de nacht op het landgoed. Zo is er een lezing over de sterrenhemel, staan er sterrenkijkers opgesteld waarbij uitleg wordt gegeven over de sterrenhemel, zijn er rondleidingen over het sfeervolle landgoed, is er een verhalenverteller bij de vuurkorf, ontmoeten kinderen nachtdieren in het donker en kunnen ze uilenballen pluizen.

Het bericht Kom naar de Overijsselse Nacht van de Nacht verscheen eerst op Salland TV.