12 January, 2021 17:16

Klantenactie ZEQERZ levert 7000 euro op voor Stichting Deventer4life

Zoveel mogelijk geld ophalen voor het Kenniscentrum Oncologie Deventer: dat is het doel van Stichting Deventer4life. Hun belangrijkste middel? Deelname aan de Roparun NL op 22 mei. Maar in de aanloop naar deze loodzware estafetteloop wordt ook op andere manieren geld opgehaald. Zo heeft bestuurslid en ZEQERZ-directeur Arne van de Graaff een klantenactie opgezet in samenwerking met schadeverzekeraar Nh1816. De opbrengst van 7.000 euro is op 7 januari overhandigd aan Stichting Deventer4life die ervoor zorgt dat het geld goed terechtkomt.

Streefbedrag: 25.000 euro

ZEQERZ-directeur Arne van de Graaff is als bestuurslid betrokken bij Deventer4Life, een stichting die is opgericht door een groep hardloopvrienden om geld op te halen voor steun aan kankerpatiënten en hun naasten. Het was voor hem niet meer dan logisch dat hij met zijn bedrijf in financiële dienstverlening geld beschikbaar zou stellen om de stichting – en daarmee het goede doel – te steunen. Van de Graaff: “Voor iedere nieuwe klant die in 2020 zijn of haar verzekeringen bij ZEQERZ onderbracht, doneerde ZEQERZ een deel van de inkomsten aan Stichting Deventer4Life. De coöperatie van schadeverzekeraar Nh1816 verdubbelde dit bedrag, zodat er maar liefst 7.000 euro werd opgehaald.” Van de Graaff overhandigde deze opbrengst in de vorm van een cheque aan Erik During, bestuurder van Stichting Deventer4life. Een geweldig bedrag natuurlijk, waar veel mooie dingen mee in gang gezet kunnen worden, maar de leden van de stichting hebben geen tijd om achterover te leunen. Van de Graaff: “Ons streven is om ten minste 25.000 euro op te halen. Vanuit privé en zakelijke netwerken hebben de teamleden al ruim 8.000 euro opgehaald, dus met deze cheque erbij zijn we al over de helft.”

Anderhalve marathon per persoon

Om dat streefbedrag te halen – of liever nog: ver te overstijgen – gaan de leden in het weekend van 22 mei een ongelooflijk zware prestatie leveren. De Roparun waaraan ze deelnemen betekent dat 8 hardlopers, begeleid door fietsers, binnen 48 uur ruim 500 kilometer gaan afleggen in estafettevorm. Per persoon komt dat neer op anderhalve marathon. Dat tot een goed einde brengen, lukt alleen door keiharde training en een enorme toewijding van de lopers én hun begeleiders. Normaal gesproken loopt de Roparun van Parijs naar Rotterdam, maar in verband met corona gaat de route dit jaar volledig door Nederland.

Kenniscentrum Oncologie Deventer

De wetenschap dat ze hun sportieve prestatie gaan leveren voor een goed doel, zal de lopers en hun begeleiders ongetwijfeld vleugels geven. Het Kenniscentrum Oncologie Deventer waar Stichting Deventer4life dit jaar geld voor ophaalt, is er voor iedereen die te maken krijgt met kanker. Patiënten, familie en vrienden kunnen er terecht met vragen die niet zozeer gaan over de behandeling, maar over alles wat er op je af komt als je hoort dat jij of een dierbare kanker heeft. Het kenniscentrum ontzorgt, begeleidt, geeft voorlichting, faciliteert en biedt een luisterend oor. Het wordt gerund door vrijwilligers en specialisten die zich naast hun baan belangeloos inzetten. Samen helpen ze waar mogelijk om het leven van kankerpatiënten en hun naasten iets lichter te maken in een zware tijd.

Ondernemen met oog voor anderen
ZEQERZ, het financieel advieskantoor van Arne van de Graaff, is gevestigd in De Gasfabriek in Deventer. Klanttevredenheid staat bij hem bovenaan, net als maatschappelijke verantwoordelijkheid. “Persoonlijke aandacht werkt,” zegt hij, “ik combineer mijn heldere kijk op verzekeringen en hypotheken met pure interesse in mijn klanten. Dit heeft in 2020, ondanks de beperkingen van de coronacrisis, gezorgd voor veel nieuwe relaties.” Een mooie bevestiging voor Van de Graaff die met zichzelf de afspraak had gemaakt om voor iedere nieuwe klant een bedrag opzij te leggen voor het goede doel. De keuze om Nh1816 te betrekken bij zijn actie ligt in de coöperatieve gedachte van de Noord-Hollandse verzekeringsmaatschappij. “Zolang ik samenwerk met Nh1816 tonen zij al oog voor de wereld om ons heen. Afgelopen jaar besteedde de coöperatie bijvoorbeeld 200.000 euro aan ruim 100 lokale initiatieven die werden georganiseerd om de gevolgen van de coronacrisis te bestrijden.”

Het hardloopteam van Stichting Deventer4life steunen en daarmee het Kenniscentrum Oncologie helpen om hun mooie werk te doen? Dat kan via deventer4life.nl.Ga voor meer info naar www.Salland1.nl