Documentaire over leven met een meervoudig gehandicapt kind bij TV Oost

Documentaire: ‘Levend verlies’ bij TV Oost
Van droom naar werkelijkheid

Marijn werd geboren met een aangeboren hersenbeschadiging en als gevolg daarvan heeft hij een verstandelijk vermogen van een kind van ongeveer twee jaar. Journaliste en moeder Miranda van Dijk uit IJsselmuiden vertelt op heel persoonlijke wijze de zoektocht naar balans in haar gezin, terwijl ze continu hun leven moeten aanpassen aan dat van hun meervoudig gehandicapte zoon. De documentaire ‘Levend Verlies: van droom naar werkelijkheid’ zie je in drie delen op woensdag 9, 16 en 23 december om 17.30 uur bij TV Oost.

Samen met haar man Alco en dochter Esmee tonen ze de onzichtbare kanten van hun leven, waarin liefde en rouw al slingerend hun levenspad bepaalt. Het steeds opnieuw aanpassen en veranderingen accepteren vraagt om een hoop moed, maar bovenal om het blijven geloven in jezelf en elkaar. Ieder lid van het gezin heeft daarin een eigen invulling gevonden.

Als ouders van een ernstig meervoudig gehandicapt kind krijg je te maken met chronische rouw, oftewel levend verlies. Om dat wat had kunnen zijn, maar nooit zal komen. Het is intens, maar soms ook heel heftig, omdat je je leven steeds opnieuw moet aanpassen.

‘Levend Verlies: van droom naar werkelijkheid’’ zie je in drie delen op woensdag 9, 16 en 23 december bij TV Oost. De documentaire wordt elk uur herhaald. Toch gemist? Kijk de uitzending terug via rtvoost.nl/tv/gemist

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Het bericht Documentaire over leven met een meervoudig gehandicapt kind bij TV Oost verscheen eerst op Salland TV.