Het weekend van… Historisch Schouwspel Den Ham

Het weekend van… Historisch Schouwspel Den Ham

Dit jaar is alles anders. Door Covid-19 zijn diverse grote evenementen afgelast. Zo ook Het Historisch Schouwspel in Den Ham, het Dickens Festijn in Deventer en Kerst in oud Kampen. RTV Oost blikt op deze evenementen terug met oude en nieuwe beelden in ‘Het Weekend van… ‘. We trappen de reeks zaterdag 12 december om 17.10 uur af met het Historisch Schouwspel in Den Ham.

Bijna elk jaar gaat Den Ham terug in de tijd met gemiddeld zo’n 15- tot 200 figuranten. Zij spelen de authentieke gebeurtenissen uit het eigen verleden na rond de historische brink in het centrum van het dorp. Helemaal gekleed in historische kostuums uit die tijd. Elk jaar is er een ander thema. Zoals: De patriotten, Hammer Karmse, Wat’n kroam!, De Kozakken, De Fransen in het dorp! en Dorp in de Pruikentijd.

We blikken terug op de afgelopen jaren met fragmenten van eerdere uitzendingen. Ook sprak Frank Janssen met secretaris Hans Ridderinkhof van Vereniging Historisch Schouwspel Den Ham over de afgelasting en de impact daarvan op het dorp.

Het Weekend van … Historisch Schouwspel Den Ham zie je zaterdag 12 december om 17:10 uur op TV Oost en wordt elk uur herhaald. Uitzending gemist? Kijk het dan terug via https://www.rtvoost.nl/tv/gemist. Het Weekend van Dickens Festijn en Kerst in Oud Kampen volgen de zaterdagen erop.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Het bericht Het weekend van… Historisch Schouwspel Den Ham verscheen eerst op Salland TV.