IJsseljazz festival op zondag 8 september in Gorssel

Het IJsseljazz festival dat op zondag 8 september plaatsvindt in Gorssel kent weer een mooi en sprankelend programma voor de (jazz-, soul- en blues) muziekliefhebbers. Een programma met puik blues die rockt, strakke swingende soul en fijne funky ritmes. Het festival hoopt er op vele bezoekers te mogen verwelkomen tijdens de 14e editie van het leukste gratis festival aan de IJssel.

Op het Rabobank podium in de Hoofdstraat openen de weergaloze jazzmuzikanten van BRUUT & gitaargigant Anton Goudsmit het festival. Daarna is het de beurt aan Ntjam Rosie met haar warme r&b klanken. ‘Rock your baby’ George McCrae swingt samen met soulformatie Motownhead op het Rabobank podium. En als daverende slotact speelt de succesvolle rockband de Vandenberg’s MoonKings het podium aan de Hoofdstraat plat. De Vandenberg’s MoonKings is de band van Ad van de Berg, bekend van de bands Vandenberg en Whitesnake. Traditioneel is het jazz troef op het Rabobank podium, maar voor de MoonKings maken we graag een uitzondering

Het Grolsch blues podium aan het Nijverheidsplein kent ook een mooie programmering. Dit podium opent met twee rockende bluesbands. De mannen van The Bellymen trappen af, gevolgd door de band Easterfield. Rootbag speelt zijn hypnotiserende delta blues en de Thomas Toussaint Band brengt Amerikaanse blues met heerlijk harmonicaspel. Camille Sledge & Band sluit af met een fenomenale show met eigen swingende soulnummers en Sledge klassiekers op het blues podium.

Het bericht IJsseljazz festival op zondag 8 september in Gorssel verscheen eerst op Salland TV.