‘Jan Terlouw inspireert’: Claudia de Breij vijfde hoofdspreker bij Deventer Jan Terlou w Lezing 2021

Cabaretier, liedschrijver, televisiemaker en radio-dj Claudia de Breij (1975) is de hoofdspreker van de vijfde Deventer Jan Terlouw Lezing in de Deventer Schouwburg op donderdag 9 december 2021. Hoofdspreker Gert-Jan Segers heeft dat zojuist bekend gemaakt tijdens de Deventer Jan Terlouw Lezing 2020.

Volgens de traditie vindt de Deventer Jan Terlouw Lezing plaats in december, in de donkere dagen aan de vooravond van het Dickens Festival. Helaas was er in 2020 geen Dickens festival maar de Deventer Jan Terlouw Lezing kon wel doorgang vinden als online voorstelling.

Deventer Jan Terlouw Lezing 2020

Gert-Jan Segers (ChristenUnie) nam programmamaker Tim Hofman mee als duo-spreker. Hun lezing had de titel: ‘Zie alle mensen’. Jan Terlouw was verheugd met de sprekers omdat ze beiden mensen zijn die geloven in solidariteit: “Zij geloven dat iedereen erbij hoort en rechtvaardig behandeld moet worden. En wanneer is dat nou meer op zijn plaats dan deze week na de verschijning van dat onrustbarende rapport.”

Terlouw is ook erg enthousiast over de volgende hoofdspreker Claudia de Breij In de loop van 2021 zal zij ook een duo-spreker aanwijzen en bekend maken. Kaarten zijn nu al te koop via de website van de Deventer Schouwburg.

Boekje

Traditiegetrouw wordt er jaarlijks een boekje gepubliceerd waarin beide Lezingen zijn gebundeld. Het boekje van 2020 is online nog te koop bij uitgeverij de Kring in Amsterdam of via de betere boekhandel en Bol.com.

Wie is Claudia de Breij?

Claudia de Breij groeide op en woont in de provincie Utrecht. Als cabaretier heeft ze vele voorstellingen gemaakt, waaronder oudejaarsconferences. Ze won meerdere prijzen zoals in 2010 voor ‘het beste cabaretprogramma van het jaar’. Het openingslied uit deze voorstelling is het bekende ‘Mag ik dan bij jou’.

Claudia de Breij is ook radiomaker. Ze presenteerde sinds eind jaren 90 op Radio 1 voor BNN, later volgde 3FM waar ze ook als dj in het Glazen Huis zat. Ook op televisie heeft ze gepresenteerd voor de VARA en ze was tafeldame bij De Wereld Draait Door.

Schrijven doet Claudia ook. Zo schreef ze columns in het Algemeen Dagblad en Opzij. Er verschenen drie boeken van haar hand: Krijg nou tieten!, Dingen die fijn zijn en Neem een geit en andere levenslessen.

Achtergrond van traditie met Jan Terlouw

Na het onvergetelijke tv-optreden van Jan Terlouw bij De Wereld Draait Door (2016), betrad Jan Terlouw in 2017 het podium van de Deventer Schouwburg voor de eerste Deventer Jan Terlouw Lezing met als titel ‘We kunnen niet langer wachten’. In 2018 volgde schrijver Bas Heijne, voorgedragen door Jan Terlouw, hem op met zijn Lezing ‘Broederschap’. Daarop volgde terrorisme-deskundige Beatrice de Graaf met Lotte Jensen.

Waarom deze Lezing?

Doel van de Lezing is om in navolging van het gedachtegoed van Jan Terlouw, publiek over te laten gaan tot actie voor een duurzame wereld. Er wordt een dialoog tussen generaties tot stand gebracht. De rol van de maatschappij en de politiek in een noodzakelijk duurzame wereld wordt vanuit de rol van de spreker in de samenleving belicht.

Deventer Jan Terlouw Lezing

9 december 2021 | 20.00 uur

Kaarten: € 22,50

Bestellen via www.deventerschouwburg.nl

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Het bericht ‘Jan Terlouw inspireert’: Claudia de Breij vijfde hoofdspreker bij Deventer Jan Terlou w Lezing 2021 verscheen eerst op Salland TV.