Automobilist bekneld na aanrijding door storing verkeerslichten Deventer

Foto: News-United Rens Hulman

Opnieuw heeft Deventer te maken met een storing in de automatische verkeersregelinstallatie. Op de drukke kruising Amstellaan-Snipperlingsdijk zijn de verkeerslichten al de hele ochtend volledig uitgevallen. De storing leidde tot een aanrijding tussen een vrachtwagen en een auto. Een deel van de kruising is daardoor geblokkeerd.

Bij het ongeval raakte een automobiliste bekneld. Het slachtoffer moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. De vrouw is daarna met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Verkeer dat vanaf de Snipperlingsdijk de Amstellaan wil oversteken, moet in totaal zes stroken met doorgaand verkeer kruisen. Dat gaat in de meeste gevallen maar net goed, op een enkele keer na. Medewerkers van Dynniq, het bedrijf dat de verkeersregelinstallaties beheert en onderhoudt, zijn al de hele ochtend bezig in de regelkast.

Ondertussen zijn verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

Eerder storing

Een maand geleden had Deventer ook al last van een soortgelijke storing. Toen leidde een langdurige storing op de kruising van de Raalterweg-Herman Boerhaavelaan uiteindelijk ook tot een ongeval met een gewonde. De stoplichten hadden toen een heel weekend te kampen met een storing.

Vorig jaar had Deventer eveneens meerdere keren te maken met grote storingen. In mei waren toen de verkeerslichten dagenlang buiten werking op een aantal drukke kruispunten. In juli en augustus bleven de verkeerslichten op de N348 lange tijd op rood staan.

Lees ook: Langdurige storing verkeerslichten op kruising in Deventer leidt tot ongeval met gewonde

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl