BREAK: Geen publiek bij oefenduels GA Eagles in Terwolde

Aankomende zaterdag start GA Eagles haar oefencampagne tegen directe concurrent RKC Waalwijk. Waar eerder gehoopt werd om het duel met publiek te mogen spelen in Terwolde, blijven de deuren komende zaterdag gesloten. Ook de oefenwedstrijd tegen Vitesse wordt gespeeld zonder publiek.

Aangezien wedstrijden van profclubs gezien worden als evenement, mogen zij nog niet gespeeld worden zonder restricties. De Stentor meldt dat lokale autoriteiten daar een vergunning voor dienen af te geven vanwege inzet van nood- en hulpdiensten. De wedstrijd tegen Willem II zou volgens de krant wel gespeeld mogen worden voor publiek. Algemeen-directeur Jan Willem van Dop laat weten dat er zelfs de mogelijkheid is om de wedstrijd in een volle Adelaarshorst te spelen. Ook laat Van Dop aan De Stentor weten dat de club in gesprek is met de gemeente Voorst om de trainingen in Terwolde openbaar te kunnen maken voor publiek. De club hoopt daar snel duidelijkheid in te krijgen.

Rot Weiss Essen

Er was nog een gat in de oefencampagne van de Deventenaren. Die lijkt te zijn opgevuld met een duel tegen Rot Weiss Essen. De traditionsverein uit de Duitse Regionalliga West stond afgelopen seizoen nog in de kwartfinale van de DFB-Pokal.