Hendrik Groen komt voor de laatste maal naar de Deventer Schouwburg

Na ‘’Pogingen iets van het leven te maken’ en ‘Zolang er leven is’, tourt op dit moment het laatste deel uit de reeks Dagboeken van Hendrik Groen in het theater; ‘Opgewekt naar de eindstreep’.
In dit laatste deel speelt dementie een hele grote rol en naast Beau Schneider en Britte Lagcher spelen onder andere ook Nikkie Kuis en Leendert de Ridder in deze voorstelling. 

Over de voorstelling
Voor iedereen die benieuwd is hoe het Hendrik Groen vergaat na de sluiting van het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord… Hendrik moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen.
Dat levert de nodige verwarrende situaties op. Door opnieuw een dagboek bij te houden doet de dementerende Hendrik Groen in deze ontroerende komedie zijn best om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten met Leonie (88) en Frida (10) als trouwe vrienden.

Beau Schneider: “Voor de derde keer mag ik in de huid kruipen van Hendrik Groen en ditmaal zal de voorstelling vol zitten met herkenbare situaties voor iedereen met een familielid of bekende die met alzheimer te maken heeft.”

Jibbe Willems: “Ik vond het bewerken van ‘Opgewekt naar de Eindstreep’ troostrijk. Ik herken mijn overwegingen en twijfels over het (echt) ouder worden in de reflecties van Hendrik Groen en put tegelijkertijd hoop uit zijn perspectief.

Zijn pogingen in goede banen te lijden wat onvermijdelijk is – verlies van grip en decorum, een vorm van sterven bij leven – is helder, zowel grappig als pijnlijk, en zeer aangrijpend.”

Over Hendrik Groen
Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden.

Ook in het theater is het een groot succes: De zalen bij ‘Pogingen iets van het leven te maken’ en ‘Zolang er leven is’, zaten avond aan avond vol.

Hendrik Groen – Opgewekt naar de eindstreep

Zondag 19 februari 2023 | 15:30 uur

Kaarten: € 34,50

Ticketlink: https://deventerschouwburg.nl/programma/hendrik-groen-opgewekt-naar-de-eindstreep

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico