Voorlopig ontwerp voor Leisurestrip aan de Holterweg

Architectenbureau Palazzo heeft een voorlopig ontwerp gepresenteerd voor de gebouwen op de Leisurestrip aan de Holterweg. In juni werd bekend dat er een klimhal, boulderhal, padelhal, trampolinepark en een speelparadijs komt. Daar worden nog een bike-experience en een arcadehal aan toegevoegd. De bedoeling is dat mensen hier eind volgend jaar sportieve en gezellige activiteiten kunnen beleven.

Lange aanloop

Na verscheidene pogingen van diverse partijen wordt het terrein aan de Holterweg nu eindelijk bebouwd, aldus Martin Kemper van Palazzo.

“Veertig jaar geleden kwam ik er dagelijks langs toen ik vanuit Haarle naar de MTS in Deventer fietste. Toen viel mijn oog al op deze strook grond. Dat wij nu als architect het sluitstuk van de “leisure strip”, zoals de vrijetijd strook ook wordt genoemd, mogen ontwerpen is gaaf. We kunnen daarmee een mooi sport- en leisure aanbod toevoegen aan de stad. Bovendien ligt het op een zichtbare herkenbare plek, die zich goed leent om een duidelijke eyecatcher te maken.”

Sport en vermaak

Palazzo heeft een ontwerp gemaakt voor drie nieuwe gebouwen. Twee gericht op sport en één op vermaak. Het sportieve deel bestaat uit een padelhal inclusief buitenbaan, een boulderhal en een klimhal. Daar wordt de bike-experience aan toegevoegd. Deze ‘sportzone’ komt naast BigGym op een kavel van ongeveer 12.000m2.

Het gedeelte voor vermaak bestaat uit een trampolinepark en een kinderspeelparadijs. Daar wordt de arcadehal aan toegevoegd. Dit deel komt tussen McDonald’s en Tango op een kavel van ongeveer 8.200m2.

1e gebouw: Boulderhal, klimhal en bike-experience

In het meest westelijk gelegen gebouw komt de bike-experience, boulderhal en klimhal. Het totale oppervlak van dit gebouw is ongeveer 2.920m². De hoogte van de klimhal is maximaal 20 meter. De rest van het gebouw is ongeveer 10.6 meter hoog. De rotonde aan het einde van de Piet van Donkplein wordt onderdeel van het terrein van dit gebouw, waardoor de verkeersveiligheid en het toezicht worden verbeterd.

2e gebouw: Padelbanen inclusief buitenbanen

Links van sportschool BigGym komt de padelhal. Het totale oppervlak van dit gebouw is ongeveer 2.790m². Tussen dit gebouw en de klim- en boulderhal worden buitenbanen gemaakt. De buitenbanen worden omringd door glazen wanden. De hoogte van het gebouw is ongeveer 10.6 meter hoog.

3e gebouw: Speelparadijs, arcadehal en trampolinehal

In het derde gebouw, tussen McDonald’s en tankstation Tango, komt een arcadehal, trampolinehal en speelparadijs. Het totale oppervlak van dit gebouw is 3.760m². De hoogte van het gebouw varieert van 10.6 meter tot 12.3 meter door een speelse daklijn.

Buurt geïnformeerd

Donderdagavond 25 november heeft Palazzo de buurt geïnformeerd omtrent de voorgenomen plannen. Er zijn ca. 300 uitnodigingen in de buurt bezorgd waarin buurtbewoners geïnformeerd zijn, en waarin zij de mogelijkheid kregen (digitaal) de ontwerppresentatie te volgen.

Volgende stap

Het plan bevindt zich in de ontwerpfase. Het voorlopig ontwerp is ingediend bij de gemeente. Daarna wordt het plan verder uitgewerkt. Vervolgens gaat Palazzo Architecten aan de slag met het aanvragen van de omgevingsvergunning.

Pretwerk.nl

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl