Aantal positieve tests blijft hard stijgen, virus verspreidt zich waarschijnlijk breder

Het aantal positieve tests is de afgelopen week met 44,4 procent gestegen, blijkt uit de weekcijfers van het RIVM. Afgelopen week werden 25.750 positieve tests geregistreerd, tegen 17.850 een week eerder. Vorige week steeg het aantal met 48 procent.

Ondanks de hoge vaccinatiegraad neemt het aantal nieuwe ziekenhuisopnames ook toe: de afgelopen week werden buiten de IC 415 patiënten opgenomen, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Een week eerder waren dat er nog 335, een stijging van 24 procent. Ook op de IC steeg het aantal opnames, namelijk 98 tegen 66 een week eerder.

Het zogeheten reproductiegetal, dat het RIVM berekent om aan te geven hoe het virus zich gedraagt, is licht gestegen naar 1.2. Dat is de waarde van 4 oktober; het getal wordt altijd achteraf berekend. Een ‘R’-getal van 1.2 betekent dat 100 besmette Nederlanders samen 120 anderen besmetten met corona, en het virus zich dus verder verspreidt. Alleen met een R onder de 1 neemt de verspreiding af.

Afgelopen week verloren 41 mensen het leven als gevolg van een bevestigde coronabesmetting, tegen 25 een week eerder. Met gemiddeld 6 overledenen per dag is het aantal doden wel een stuk lager dan een halfjaar geleden.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl