De officiële opening van de Stege voet-en fietstunnel is op 31 maart

De Ter Stegetunnel in Olst zal worden opgeluisterd met een bijzonder kunstwerk van kunstenares Marina Nijdeken, die de eervolle opdracht heeft gekregen voor de aankleding van de tunnel.

Marina Nijdeken

Marina Nijdeken (39) is een kunstenares die opgegroeid is op een boerderij in Lochem. Velen kennen haar van de Bökkers Mölle in Olst. 

Nu woont en werkt ze in Deventer en heeft een atelier aan huis.

Ze had al op jonge leeftijd interesse in kunst en heeft een opleiding fotografie en kunstacademie gevolgd. Ze is erg blij met de opdracht voor de aankleding van de Ter Stegetunnel in Olst, waar ze een bijzonder en levendig geheel van gemaakt heeft in de vorm van een “tijdmachine”. 

Marina laat een selectie van haar kunstwerken zien

Marina gelooft dat kunst toegankelijk moet zijn voor iedereen en is begonnen met het interviewen en portretteren van mensen uit Olst voor de aankleding van de tunnel. Van al die portretten samen met de bijbehorende teksten en de ingekleurde tekeningen heeft ze foto’s gemaakt. Die zijn naar een drukker in Noorwegen gestuurd, die heeft panelen gemaakt van 3.10 meter breed en 1.95 hoog. Deze panelen worden binnenkort in een lange reeks aan de wand in de tunnel gemonteerd.

De tunnel ligt er nu nog stil en verlaten bij

De officiële opening van de Ter Stegetunnel is gepland voor vrijdagmiddag 31 maart 2023.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico