Deventer in ban van IJsselderby

Het moment komt steeds dichterbij. Het moment waar menig Deventenaar al weken naar uitkijkt. De IJsselderby. Zondagmiddag wordt er om 12.15 afgetrapt in een kolkende Adelaarshorst. Wij kunnen niet wachten!

Wie de krant open slaat of een kijkje neemt op social media, weet voldoende. De spanning wordt langzaam maar zeker op gebouwd richting zondagmiddag 12.15 uur. Want het is inmiddels alweer vier jaar geleden dat beide ploegen elkaar troffen. In het seizoen 16/17 was de IJsselderby tweemaal prooi voor de Zwollenaren. Komt daar dit seizoen verandering in?

Voorafgaand aan de laatste IJsselderby bracht FOX Sports destijds een documentaire uit over deze wedstrijd. Met daarin in de hoofdrol: Orlando Smeekes, Joey Suk en Sfeerteam ADHD!

Er komt voor de Deventerploeg geen beter moment om PEC Zwolle te treffen. De ploeg van Art Langeler beleeft de slechtste seizoenstart ooit en draagt daarmee de rode lantaarn. Ook voor Go Ahead zijn drie punten essentieel. De Deventenaren staat op een 16e plek en wacht wedstrijden tegen PSV en AZ.

Go Ahead Eagles kan rekenen op een nagenoeg fitte selectie. Alleen Jacob Mulenga trainde deze week apart van de groep. De routinier kampt met spierklachten in het bovenbeen.

Supporters

De IJsselderby zonder ludieke acties, is natuurlijk niet mogelijk. De eerste klap werd deze week uitgedeeld door de supporters van PEC Zwolle door bushokjes in Deventer te voorzien van nieuwe posters. De Deventenaren lieten het daar niet bij zitten en brachten afgelopen dagen een bezoekje aan Zwolle, waar zij met graffiti een duidelijke boodschap hadden voor de aartsrivaal. Tussenstand? 1-1!

Veldmate

Voorafgaand aan de IJsselderby wordt er afscheid genomen van Jeroen Veldmate. De verdediger had afgelopen seizoen een groot aandeel in de promotie van GA Eagles. ”Het doel van mij was om te promoveren met Go Ahead Eagles, en dat dat is volbracht is heel speciaal.”

Laatste training

Op social media wordt er een massale oproep gedaan om zaterdagochtend aanwezig te zijn bij de laatste training van Go Ahead Eagles. De training naast het stadion zal rond 10.30 uur van start gaan. Supporters worden opgeroepen om rond 10.00 uur aanwezig te zijn om de selectie een hart onder de riem te steken en toch nog even duidelijk te maken dat komende zondag niet zomaar een wedstrijdje is.

Wedstrijd live volgen met eigen verslaggevers – Wil je de IJsselderby rechtstreeks volgen? Ieder Kowet duel wordt live verslagen door het sportprogramma Salland Sport (voorheen Sport Live) zodat je thuis op de bank of in de auto volledig het gevoel van het duel mee krijgt.

Twee verslaggevers zitten voor u live in het stadion en zij nemen u mee in de sfeer en de spanning van ieder duel. De wedstrijd in de Adelaarshorst start om 12.15 uur.

Salland Sport is een programma van de streekzender Salland1 dat op de oude Drtv kabelfrequenties te ontvangen is: via de kabel op 104.1 of via ether op 107.3.

Ook kunt u GA Eagles – PEC Zwolle volgen via onderstaande liveplayer! Veel luisterplezier!

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl