Geldfit ook op locatie Bibliotheek Deventer

Geldfit Deventer is een samenwerking van de gemeente met verschillende lokale organisaties, die proberen mensen met geldproblemen te helpen. Volgens wethouder Rob de Geest (Werk en Inkomen) komt het steeds vaker voor dat mensen de hoge energierekening niet meer kunnen betalen.

“Nog vóórdat mensen financieel volledig in de knel komen, willen we zo snel mogelijk met hen in contact staan zodat we erger kunnen voorkomen. Initiatieven als Geldfit en het Ondersteuningsloket Energie kunnen daarbij helpen.”

Veel vragen

Vandaag opent een nieuwe Geldfit de deuren in de Bibliotheek Deventer aan de Stromarkt. Dat is inmiddels de derde Geldfit Deventer, waar mensen met geldzorgen terecht kunnen. Zij krijgen daar hulp en advies op maat van medewerkers.

“Mensen hebben allerlei vragen”, vertelt Eylem Koyuncu. Zij is sociaal raadsvrouw bij Stichting de Kern en ze begeleidt gesprekken. “Hoe moet het nu verder, op welke subsidies heb ik recht en hoe krijg ik die?”

Dreigende geldproblemen

Wethouder De Geest vult aan dat het niet alleen maar mensen zijn die al langere tijd financiële problemen hebben en naar Geldfit stappen. “Er komen ook steeds meer mensen voor wie geldproblemen dreigen.” Mensen met financiële vragen worden door medewerkers van verschillende organisaties en vrijwilligers geholpen met bijvoorbeeld het lezen van brieven, invullen van formulieren en bellen met andere instanties.

De gemeente Deventer heeft een fonds van drie miljoen euro beschikbaar gesteld. “Dat is bedoeld om mensen te helpen die flink in de problemen zijn gekomen door de enorme stijging van leefkosten.” Er zijn nu Geldfit locaties in Deventer Centrum, Bibliotheek Keizerslanden en in verbindingscentrum De Fontein. Geïnteresseerden kunnen daar op afspraak terecht.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico