Het Verenigd Comité Wijhe bestaat 75 jaar

Op de foto: voorzitter Bernardien Marskamp-Van Aperlo en oud-voorzitter Wolter Veenstra. 

Het Verenigd Comité Wijhe organiseert jaarlijks verschillende activiteiten rondom Koningsdag en de herdenking op 4 mei, evenals andere evenementen die te maken hebben met het thema vrijheid. Dit jaar bestaan ze al 75 jaar.

In het verleden heeft het comité bijvoorbeeld voorstellingen georganiseerd over de Joodse familie Aussen en het verhaal van het Oranjehotel.

Ook waren ze betrokken bij de totstandkoming van het monument ter nagedachtenis van de ramp in 1945 bij de vloerzeilfabriek in Wijhe.

Daarnaast heeft het comité in oktober 2022 leerlingen van de Capellenborg scholengemeenschap naar een debat over vrijheid en VN gebracht om de gedachtegang te creëren van hoe men denkt over vrijheid en hoe men dat zelf vorm kan geven. 

Voorzitter Bernardien Marskamp-Van Aperlo: “Het hele Verenigd Comité bestaat nog maar uit 6 actieve leden, wel hebben we mensen voor hand- en spandiensten, maar we hebben er niet genoeg. Ook mensen die meedenken, ideeën hebben of handig zijn met de computer kunnen we goed gebruiken. Het comité heeft dus uitbreiding nodig. Voel je je betrokken, dan wordt het enorm gewaardeerd als je je ideeën laat horen, of je hulp aanbiedt.”

Het comité gaat van 27 maart tot en met 8 april met een collectebus de deuren langs voor een bijdrage.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico