Je huis versieren voor de kerstdagen: 7 leuke tips!

Tijdens de feestdagen staat gezellige versiering centraal. Het gros van de Nederlandse huizen zijn in december prachtig versierd. Van binnen natuurlijk met een kerstboom en gezellige, winterse decoraties, maar ook van buiten. Met name vrijstaande huizen worden elk jaar rijkelijk versiert tijdens deze knusse periode. Ben jij dit jaar van plan je huis te versieren, zowel binnen als buiten? Lees dan snel verder, wij hebben namelijk een aantal leuke tips op een rijtje gezet!

Kerstversiering

Iedereen heeft wel ergens een doos met kerstversiering liggen in huis. Ergens op de bovenste plank, of bijvoorbeeld op zolder. Eens per jaar wordt deze uit de kast gehaald en kan het feest beginnen. De gezelligste maand van het jaar brengen we veelal binnen door. Een versierd huis komt de sfeer alleen maar ten goede, dus niets is teveel. Steeds meer mensen versieren ook de buitenkant van hun huis met kerstversiering. Denk aan gezellige verlichting, maar ook decoraties in de tuin als een kerstman, of hertjes. Al helemaal na het afgelopen jaar dat als gevolg van de pandemie een sombere ondertoon had, kunnen we ons dit jaar helemaal laten gaan. Wil je kerstverlichting buiten gebruiken? En ben je nog opzoek naar verlichting om je huis van buiten te versieren, neem dan een kijkje op bijvoorbeeld Kerstverlichtingbuiten.com. Wil jij dit jaar ook groots uitpakken op het gebied van kerstversiering? Wij hebben 7 leuke tips op een rijtje gezet.

1.  Een prachtig opgetuigde kerstboom

Centraal staat natuurlijk de kerstboom. Dit is in veel huishoudens de absolute blikvanger. Een traditionele kerstboom, of bijvoorbeeld een kerstboom van kunststof of van hout, versiert met gezellige kerst decoraties en natuurlijk lichtjes. Het optuigen van de kerstboom is voor veel gezinnen de start van de feestmaand. Een versierde boom om de hele maand van te genieten!

2.  Een kerstkrans op de deur

Een trend die overgewaaid is vanuit Amerika: een kerstkrans op de deur. Naast een kerstboom zie je de kerstkrans ook in steeds meer huizen terug. Vaak wordt deze pontificaal op de voordeur geplaatst om alle gasten een warm welkom te heten. Maar je ziet hem tegenwoordig ook op muren of bijvoorbeeld in het trapgat als versiering.

3.  Vul je huis met kleur

De kerstkleuren zijn natuurlijk rood en groen. Een leuk idee is om je huis tijdens de feestdagen in deze kleuren in te richten. Denk aan rode of groene kussens op de bank, matchende dekens, Wellicht een beetje kitscherig, maar met de feestdagen mag alles. Je kunt zelfs kiezen voor gekleurde lampjes om het nog romantischer te maken.

4.  Buitenverlichting mag best een beetje over de top!

Op het gebied van buitenverlichting hoef je je niet in te houden. Steeds meer mensen versieren hun huis aan de buitenkant en hangen verlichting aan de muren. Zodra de zon ondergaat, springt deze aan en dit zorgt voor een prachtig aanzicht. Op dit gebied geldt: hoe meer, hoe beter. Dus houd je vooral niet in!

5.  Creatief met kerstballen

Kerstballen kun je natuurlijk in de winkel kopen. Maar als je creatief aangelegd bent en een leuke activiteit zoekt om te doen met het gezin kun je ze ook versieren. Zo kun je er dingen op schrijven, maar je kunt ze ook versieren met lijm en glitters bijvoorbeeld. Transparante kerstballen kun je ook vullen met bijvoorbeeld glitters of zand voor een mooi effect.

6.  Kerststal

We zullen het bijna vergeten, maar het kerstfeest draait natuurlijk om de geboorte van Jezus. Een kerststal is dan ook een leuke decoratie om in huis te hebben. Het baby’tje Jezus mag natuurlijk niet ontbreken, net zoals Maria. Je kunt een kerststal nieuw kopen, maar er zijn ook tal kerststallen tweedehands te krijgen. Of misschien heb jij of je familie nog wel een miniatuur kerststal ergens liggen.

7.  Vaas met lichtjes

Het kerstfeest is het feest van de lichtjes. Is de boom opgetuigd en heb je nog een slinger lichtjes over? Een ander leuk idee is het vullen van een glazen vaas of schaal met lichtjes. Deze kun je bijvoorbeeld op de eettafel zetten of op de koffietafel. De lichtjes zullen weerspiegelen in het glas en dit zorgt voor een mooi effect. Als je echt creatief wilt zijn kun je de vaas ook nog vullen met decoraties zoals wat (kunst)mos of dennenappels.

Zo, dit waren onze tips voor een gezellig versiert huis voor de feestdagen. Hoe ga jij je huis dit jaar versieren? Houd je het klein of leef je je helemaal uit? Wij wensen je alvast een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar toe!

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl