Medine Moskee kan rekenen op steun van Raalter inwoners

“Ze kwamen vanochtend al aanlopen met spullen, ” vertelt Bülent Köse van de Medine Moskee in Raalte, zichtbaar aangedaan door het gebaar van de omwonenden van de moskee na het bericht van de aardbevingen in Turkije.

Vele mensen verloren en vermist

“Ik heb wel familie verloren helaas, verzucht Bülent. Maar zijn oom heeft geluk gehad. Hij “Hij was aan het werk met een sneeuwschuiver, hij kon net op tijd wegkomen. Maar het is vreselijk. Het is zo’n onverwacht groot natuurgeweld, je kunt nergens bijkomen, die grote rotsblokken zijn niet te tillen. Onder het puin liggen mensen die je niet meer kunt redden, je staat erbij en kunt niks doen,”

Het Nederlands reddingsteam, is maandagavond geland met een vliegtuig vol materieel en een team van 65 hulpverleners en 8 speurhonden om te helpen bij het opsporen van mensen onder het puin. Ook andere landen hebben reddingsteams en andere hulp beschikbaar gesteld, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland en Roemenië. Wegen en bruggen moeten nu zo snel mogelijk hersteld worden zodat hulpwagens er kunnen komen

Hulp is welkom

“Veel mensen staan nu buiten in de kou en ze hebben niets meer. De hulp die de moskee al van de inwoners en bedrijven krijgt, is hartverwarmend, zegt Bülent. Schone dekens en truien zijn erg welkom, we brengen dit zelf naar depots in Zwolle en Deventer zodat het snel met transport weg kan. De facebookpagina van de moskee wordt al druk bezocht en mensen doneren al via de bank en gironummers. We zijn erg dankbaar en hopen dat de hulp de mensen snel bereikt zodat ze alles weer kunnen opbouwen, aldus Bülent.

Foto: door Sonja Veneman

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico