Zusjes Oosterwegel beiden naar Olympische spelen

De in Diepenveen geboren zusjes Hanneke (24) en Emma (23) Oosterwegel gaan deze zomer naar Tokio voor de Olympische Spelen. De ietwat verlegen dames vinden het beide best bijzonder dat zij naar de spelen mogen gaan. Voorafgaan aan ons interview hebben we afgesproken op de Atletiekbaan in Deventer, waar het voor hun allemaal is begonnen.

Voor Hanneke die zich geplaatst heeft voor de 4x 400 meter estafette, kwam het enigszins uit de lucht vallen. Op vrijdag 2 juli werd de officiële selectie bekend gemaakt en daar zat Hanneke dus ook bij. Emma wist al wel een tijdje dat zij naar de Olympische spelen mocht. Zij plaatste zich voor de zevenkamp.

Tijdens onze afspraak kwamen de ietwat verlegen zusjes door het hek van de atletiekbaan. Ze zijn beide totaal niet van het pochen over dat zij naar de Spelen mogen. Dat siert hun, maar diep van binnen vinden de zusjes het toch echt wel spannend.

“Dat we nu samen naar de Olympische spelen mogen, is toch wel iets speciaals”, zegt Emma. Ook Hanneke vindt het speciaal om samen naar de spelen te mogen. “Ik had het niet eens verwacht dat ik zou mogen, maar om dan toch bij de selectie te zitten is natuurlijk wel enorm leuk.”

Op vrijdag 23 juli beginnen de Olympische spelen in Tokio en de laatste dag is op 8 augustus. In die tijd zullen Emma en Hanneke uitkomen voor Nederland met als doel, natuurlijk een gouden medaille.

Powered by WPeMatico