Markespelers geven laatste voorstelling van dit seizoen in Den Nul

“Het is echt een kadootje, die laatste voorstelling van dit seizoen te spelen in Den Nul,” zegt Alice Draaijer, een van de hoofdrolspelers van het gezelschap. Al jaren is zij een van de vaste leden en met deze groep hebben ze naast veel speelplezier ook veel succes in de regio. Waar andere toneelvereniging in de regio niet kunnen blijven bestaan door te weinig spelers hebben ze bij deze verenigingen aan belangstellling niet te klagen.

Hechte club en nieuwe aanwas

“We proberen er met jong en oudere spelers echt en hechte club van te maken, iedereen heeft z’n eigen talenten. Die benutten we zo goed mogelijk. Zelfs spelers van andere verenigingen melden zich bij ons om te komen spelen en we hebben nu jonge aanwas uit Herxen zelf, die raken geïnspireerd door onze voorstellingen die steeds professioneler worden,” zo meldt Alice enthousiast.
De zaal heeft volgezeten dit jaar. Afgelopen zaterdag mocht de toneelvereniging meer dan 100 bezoekers een fijne avond bezorgen. “Daar doen we het natuurlijk voor,” aldus Alice

Drie voorstellingen heben ze gespeeld in hun eigen habitat, Herxen. Nu in Den Nul voor de laatste voorstelling van dit jaar. Al jaren geleden werden we door het Buurthuis in Den Nul benaderd of we daar eens wilden komen spelen, en dat doen we nu alweer een hele tijd.”

Toneelspelen, het is niet zomaar een hobby. Alice geeft aan waarom. “We willen echt een goed niveau neerzetten en ons ieder jaar weer verbeteren. We kunnen rekenen op een goed meedenkende geluid-en lichttechnicus. Die hoorde dat deze voorstelling zich in een café afspeelt en kwam meteen met goede ideeën, daar zijn we erg blij mee”

Over de voorstelling “Alle Ballen op Bertha”

Eten bij Bertha Wolters is niet bepaald een genoegen. In haar verlopen café De Warme Bal ruikt het naar oud frituurvet en de ramen beslagen zijn door sigarettenrook. En dan raakt ze ook nog volkomen in paniek. Zij moet binnen 24 uur haar sjofele kroeg omtoveren tot een prachtig restaurant, want haar rijke neef heeft zijn bezoek aangekondigd. Om van hem geld te krijgen voor haar kroeg, heeft Bertha hem jaren geleden verteld dat ze een goedlopend, zeer exclusief restaurant heeft. Wat ze echter heeft, is een verlopen kroeg met weinig klanten. Nu moet Bertha plotseling net doen alsof ze een sterrenrestaurant heeft en daarmee staat de dagelijkse gang van zaken in de kroeg behoorlijk op zijn kop. Stamgast Mieke, die elke ochtend langskomt, moet plotseling de rol van fijne dame aannemen. Bertha’s onhandige vriend Job struikelt van de ene ramp in de andere, de zwijgzame stamgast Henk weigert resoluut om de kroeg te verlaten en Bertha’s jaloerse horeca-buurman zet ongedierte in haar kroeg. Wat volgt is een heerlijk en grappig verwisselingsspel waarbij alles fout gaat wat maar fout kan gaan. Met veel ideeën en smoezen schijnt het Bertha dan toch te lukken om haar neef ervan te overtuigen dat ze een “exclusief restaurant” heeft. Maar als deze dan ook nog het bezoek van een culinair recensent van het blad “De Fijnproever” aankondigt, breekt in het zogenaamde exclusieve restaurant de chaos helemaal uit. 

Zaterdag 17 februari 20.00 uur. Zaal Buurthuis Den Nul, Holstweg 29, 8121 EJ Olst
Kaarten kunnen worden gekocht aan de kassa.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico