Hoe ziet het centrum van Raalte er straks uit?

De gemeente Raalte gaat aan de slag met de Grote Markt en de Plas in het centrum van Raalte. Daarom vroegen ze inwoners op basis van drie ontwerpscenario’s hoe het centrum eruit moet komen te zien. Bijna de helft van de 1516 deelnemers geeft de voorkeur aan het scenario ‘Kleinschalig plein’. In dit scenario is er ruimte voor groen én voor evenementen. De gegeven input wordt nu verwerkt tot een programma van eisen waarmee een definitief ontwerp kan worden gemaakt.

Afgelopen januari konden inwoners drie verschillende ontwerpscenario’s voor het centrum van Raalte bekijken. Dit waren het Groene Plein, het Kleinschalige Plein en het Evenementenplein.

Maar liefst 45% van de inwoners gaf de voorkeur aan het Kleinschalige Plein. Dit plein geeft ruimte aan groen én elkaar kunnen ontmoeten op evenementen. Water, groen en de vormen in het straatwerk geven dit plein volop beleving. 33% van de inwoners koos voor het Groene Plein en 22% koos voor het Evenementenplein.

Inwoners vinden het belangrijk dat het centrum het hele jaar door een plek is waar wat te beleven valt. Het moet prettig verblijven zijn voor jong en oud. Het kleinschalige plein wordt knus en sfeervol genoemd en draagt volgens inwoners bij aan het dorpsgevoel. Ook de speelse opstelling van de terrassen geeft sfeer aan het centrum. Inwoners vragen aandacht om waar mogelijk evenementen in het centrum plaats te kunnen laten vinden en het beleven van water.

Vervolg

De input van inwoners wordt nu verwerkt tot een programma van eisen. Samen met direct belanghebbenden zoals ondernemers en evenementenorganisatoren komt de gemeente voor de zomer tot een definitief ontwerp voor de Grote Markt en de Plas. De werkzaamheden starten eind 2021.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl