Jong en oud tekenen samen op de ramen

Op donderdag 25 maart vond bij woon/zorgcentrum Schuilenburg in Raalte het raamtekenproject plaats. Bewoners van Schuilenburg tekenden aan de binnenkant van de ramen de mooiste tekeningen, terwijl aan de buitenkant kinderen van groep 5 van basisschool de Linderte de ramen kleurrijk versierden. Een coronaproof project waar iedereen blij van werd!

Het initiatief kwam vanaf Mirjam Borger, combinatiefunctionaris cultuur in de gemeente Raalte. Zij zag dat dit project elders in het land werd georganiseerd en vond dit een geweldig idee voor Raalte. Schuilenburg en de Linderte waren direct enthousiast en zo stonden een paar weken later de kinderen en bewoners letterlijk tegenover elkaar.

Door het raamtekenproject kunnen kinderen en ouderen op een veilige manier met elkaar in contact worden gebracht. De ouderen in Schuilenburg mogen door corona maar weinig bezoek ontvangen, dus samen met de kinderen een activiteit doen is een welkome afleiding. De kinderen waren zich heel goed bewust van waarom dit zo belangrijk is en genoten zelf ook zichtbaar! De ramen werden rijkelijk versierd met lentetekeningen en paaseieren. Er werden in spiegelbeeld namen geschreven, zodat de bewoners binnen de namen van de kinderen konden lezen. En er werden heel wat potjes boter-kaas-eieren gespeeld. Leuk detail: de kinderen lieten de ouderen expres winnen…

In mei vindt het raamtekenproject ook bij de Hartkamp in Raalte plaats, in samenwerking met basisschool de Korenbloem.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl