2Solar software en Eurom Starter en Ondernemer van het Jaar Regio Zwolle 2019

Robbert-Jan van de Worp van het in Zwolle gevestigde 2Solar software en Wycher Bakker van Eurom uit Genemuiden hebben vandaag de awards voor Starter en Ondernemer van het Jaar Regio Zwolle 2019 in de wacht gesleept. Dit gebeurde op de achtste editie van het Regio Zwolle Congres. De winnaar is gekozen door de vakjury (2/3) en publieksstemmen (1/3) die tussen 15 november en 11 december zijn binnengekomen in de stemmodule op Regio Zwolle Connect.

De winnaars ontvingen uit handen van Marius Nijland, voorzitter vakjury, en Johan van Marle, lid vakjury en Ondernemer van het jaar Regio Zwolle 2018, de felbegeerde awards. Deze awards zijn ontworpen en geproduceerd door 6 studenten uit de opleidingen ruimtelijke vormgeving en audiovisueel van het Cibap uit Zwolle. Naast de awards kregen beide ondernemers een cheque aangeboden die ze kunnen inzetten op het gebied van persoonlijke en zakelijke ontwikkeling, aangeboden door Current Leadership, Peppergym, Baker Tilly, Dommerholt Advocaten, Briljant Orange, PEC Zwolle, VNO-NCW regio Zwolle en MKB Nederland Regio Zwolle.

Starter van het Jaar Regio Zwolle 2019

2Solar software uit Zwolle helpt bedrijven in de zonnepanelenmarkt meer omzet te maken en sneller te groeien, dit doen ze door een platform aan te bieden waarop ze het hele proces van een lead tot en met een installatie kunnen beheren. Ondernemer Robbert-Jan van de Worp wil het beste softwareplatform worden voor de duurzame energie sector in Europa, om zo de energietransitie te versnellen. De software is geschikt voor kleine en grote ondernemingen en kan het hele proces beheren, van eerste contact met de klant tot en met de installatie en monitoring van een systeem. Waar collega’s in de markt deeloplossingen bieden voor één onderdeel uit de keten, biedt 2Solar een alles-in-een oplossing aan. Dit heeft te maken met het feit dat 2Solar software is gebouwd op feedback uit de markt. Door de grootte en diversiteit van het huidige klantbestand in de zonnepanelenmarkt, krijgen ze zoveel waardevolle input dat de ontwikkeling altijd relevant blijft en zij met beide benen op de grond blijven staan. Inmiddels maken de klanten van 2Solar dagelijks voor 3 miljoen euro aan offertes op het platform.

Ondernemer van het Jaar Regio Zwolle 2019

30 miljoen omzet met 30 medewerkers; dat is waar Wycher Bakker van Eurom uit Genemuiden ontzettend trots op is. Op zijn 25ste stapte hij gepassioneerd in het familiebedrijf en samen met zijn superteam heeft hij Eurom laten uitgroeien tot zelfontwikkelde groothandel in seizoensproducten zoals (hogedruk)reiniging, tuingereedschap en -bewatering, terras- en binnenverwarming, klimaatbeheersing en aggregaten. Eurom maakt een kwalitatief professioneel product bereikbaar voor de consument. Daarnaast ontwikkelt Eurom iedere twee weken één noviteit, een product dat nog niet bestaat en perfect inspeelt op de behoefte van de consument. Wycher realiseert zich dat hij met Eurom veel energieverslindende apparaten verkoopt en neemt daarin zijn verantwoordelijkheid door deel te nemen aan strenge keuringen en zich aan te sluiten bij een keurmerk dat de lat elk jaar weer hoger legt als het gaat om verantwoord ondernemen. Zo houdt Eurom mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht!

Pieter Romijn (Qesto Motors) en Ludo Tissing (AerSMASH XL) waren de andere genomineerden in de categorie Starter van het jaar Regio Zwolle 2019. Andere genomineerden in de categorie Ondernemer van het Jaar 2019 waren Arend-Jan Horst (AKROH Industries) en André Jansen (Maan Group).

De ondernemers werden beoordeeld door een jury bestaande uit Marius Nijland, Gido Frühling, Johan van Marle, Lisa Heethaar, Martin van der Sluis en Edwin Peterman. De verkiezing is een initiatief van MKB Nederland Regio Zwolle en VNO-NCW Midden regio Zwolle in samenwerking met Stichting Metropool Zwolle.

Regio Zwolle Congres

In de loop van de jaren is het Regio Zwolle Congres uitgegroeid tot een drukbezocht ondernemersevent met ruim 900 ondernemers en bestuurders. Het thema dit jaar is ‘Blijf in business’, waarbij specifiek ingezoomd wordt op hoe we hyperflexibel kunnen of misschien wel moeten ondernemen in een platformeconomie. De Koorbazen trapten af met hun bijzondere a-capella zang met tussendoor gesproken woord. We zagen alle windstreken van Regio Zwolle in beeld. En wat bijzonder was, Peter Snijders, voorzitter van Regio Zwolle was zelf ook even een Koorbaas voordat hij startte met de speciaal ontwikkelde Regiorede, mede gebaseerd op de Regio Zwolle Monitor 2019. In zijn verhaal benadrukte Snijders vijf opgaven waar de kansen en uitdagingen liggen in Regio Zwolle: Economische samenwerking, Menselijk Kapitaal, Bereikbaarheid, Leefomgeving en Energie. Waarin hij ook de groei van de regio aanhaalde, 3,0% ten opzichte van 2,6% landelijk.

Met Rens de Jong als nieuwe dagvoorzitter en Martijn Arets als platformdeskundige werd het thema inhoudelijk goed geïntroduceerd richting het publiek. Ernst-Jan Stigter, CEO Microsoft Nederland, maar op het congres in zijn rol als voorzitter van de Taskforce platformeconomie vertelde over de bevindingen in het rapport ‘De Platformeconomie; hoe laten we het werken?’ die hij recent aan Mark Rutte overhandigde. Ondernemer Marieke Snoek van Cycloon gaf inzicht in waar zij kansen ziet in de platformeconomie. Aansluitend gaf Martijn Arets vele inspirerende voorbeelden van platformen, ook hier in de regio. Het congres werd afgesloten door Daan Weddepohl van Peerby. Hij inspireerde het publiek met zijn kijk op zijn onderneming: hoe een florerend business model maken van de marktplaats, die voor twee soorten klanten (vraag en aanbod) goed moet werken. Het was een inspirerende en nuttige middag met aansluitend gelegenheid om met elkaar te netwerken en van gedachten te wisselen.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht 2Solar software en Eurom Starter en Ondernemer van het Jaar Regio Zwolle 2019 verscheen eerst op Salland TV.