4 januari loop naar de maan

Kijk eens omhoog en zie de Maan én wat sterren stralen aan de donkere hemel. Een wandeling in het donkere bos bij een klein beetje maanlicht zult u niet gauw vergeten.

Beleef het donker en de Maan bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281, 7441 GS in Nijverdal. De Sterrenwacht Hellendoorn en Staatsbosbeheer bieden u zaterdag 4 januari een mooi avondprogramma aan rond het donker en de Maan.

De volgorde van het programma is mede afhankelijk van het weer. De avond bestaat uit verschillende onderdelen. De Sterrenwacht Hellendoorn geeft een presentatie over de Maan, met leuke weetjes over het heelal. De boswachter van Staatsbosbeheer vertelt kort over het nachtelijk leven op de Sallandse Heuvelrug, en het belang van duisternis in de natuur. Afhankelijk van weersomstandigheden brengt u een bezoek aan het planetarium, en/of aan de koepel met telescopen.

Natuurlijk gaan we ook op pad. Met de boswachter maakt u een wandeling door de Sallandse bossen. De nadruk van de wandeling ligt op de mystieke sfeer van de natuur in het duister, zoals de silhouetten van bomen en struiken en de stilte. Met een beetje geluk hoort u de roep van een uil, of kruist een ander nachtdier het pad… En nu maar hopen dat er geen wolkje aan de lucht is.

Trek warme kleding en stevige schoenen aan. Kosten voor deelname zijn voor volwassenen €12,50 kinderen tot en met 12 jaar €7,50 (inclusief een kop koffie/thee) De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.30 uur.

Van te voren online aanmelden via: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/salland/beleef-de-maan-op-de-sallandse-heuvelrug

Dit jaar zijn er meerdere gezamenlijke activiteiten van de Sterrenwacht en Staatsbosbeheer, zoals ‘volle Maan wandeling’ en ‘dag Zon, hallo Maan’. Benieuwd? Kijk dan op: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht 4 januari loop naar de maan verscheen eerst op Salland TV.