60-jarig bruidspaar Potma-Siemonsma uit Heino

Afgelopen 30 december heeft Burgemeester Dadema van de gemeente Raalte een bezoek gebracht aan het 60-jarig bruidspaar Potma-Siemonsma, Grote Bisschop 16 in Heino.
Wim komt in Sneek ter wereld in 1936 .Een groot gezin .Vader is schoenwinkelier. Een gedegen opvoeding met het Sneekermeer als speel, sport en vakantie gebied.
In Groningen wordt de HTS bezocht en na de mil. dienst wordt werk gevonden bij Philips in Eindhoven. Els Siemonsma is ook in 1936 geboren, in de Wieringermeer. Ook in een groot gezin en als de helft van een tweeling. Ze vindt haar werk bij de Keuringsdienst. Is druk doende met de handbalsport en wordt trainster en scheidsrechter van het jeugd elftal.
Ze trouwen en gezien de heersende woningnood vinden ze onderdak in Eindhoven in één klein kamertje. Hier wordt ook de eerste van hun drie kinderen geboren.
Na nog een iets royaler adres verhuist het gezin naar Sneek, niet veel later naar Zwolle en veel later naar Heino. Naast hun werkzaamheden wordt de watersport niet vergeten. Dit kristalliseert in de volgende jaren uit in de bouw en verbouw van een sleepboot, opgevolgd door nog twee andere motor kruisers. Els is nooit zonder sport geweest maar heeft wel haar terrein verlegd naar tennissen, handwerken en bridgen. Ook het begeleiden van peuters en bejaarden had haar aandacht. Wim deed veel aan schilderen. Was in de Salland serie de schrijver van het boekje :”Levensmiddelen”. Hij vindt nu zijn draai nog wel in het schrijven van artikeltjes maar bovenal in het snijden van houten beeldjes.
Het bericht 60-jarig bruidspaar Potma-Siemonsma uit Heino verscheen eerst op Salland TV.