Arie Hemmen wint de Muze Prijs want geeft kunst extra aanzien

Arie Hemmen, projectleider van Stichting Theater Langs de IJssel, is de winnaar geworden van de Muze Prijs. Hemmen: “Ik ben heel blij verrast. Ik had dit nooit in mijn eentje kunnen doen, het bestuur en de werkgroepleden hebben hieraan bijgedragen.” Hij noemde nog speciaal Jantine, een van de werkgroepleden, die al vanaf het begin betrokken is bij de Stichting. Ook bedankte hij zijn partner Peter van Dijk.
Om kunst en cultuur extra aandacht te geven schreef Liesbeth van Binsbergen een artikel over de bijeenkomst.
De Muze- en Talentprijs Olst-Wijhe zijn dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Een kunstobject als wisseltrofee, gemaakt door kunstenaars uit Olst en Wijhe plus een geldbedrag van € 500,–. Met dit bedrag kunnen de winnaars het project van hun keuze of hun eigen talent verder ontwikkelen. De Stichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe had de bekendmaking georganiseerd in de sfeervolle Nicolaaskerk in Wijhe. Terwijl de zon door de ramen scheen presenteerde Joop van der Wal filmpjes, optredens en uitleg van en over de kandidaten. Er waren vijf genomineerden voor de Muze Prijs, en acht voor de Talent Prijs.
Arie Hemmen had als projectleider al weer voor de veertiende keer de IJsseltheaterfietstocht in Olst-Wijhe-Heerde-Epe georganiseerd. Hij is de medeoprichter van Stichting Theater langs de IJssel waar de theaterfietstocht onder valt. In het verleden organiseerde de stichting ook het Nazomerfestival waarin de regionale toneelverenigingen onder leiding van een professionele regisseur een thema-voorstelling maakten voor een speciale locatie. Tweemaal werd door hem het festival “Kunsten aan het Water” opgezet. Het Anton Pieck Winterfestijn dat sinds vijf jaar in Olst wordt gehouden is op zijn initiatief ontstaan en is een jaarlijks groeiend evenement geworden. Kortom: voor het culturele leven in Olst-Wijhe is Arie zeker geen onbekende meer…..
De Talent prijs ging naar de Olster schrijfster Susanne van der WoudenSusanne kreeg tijdens haar presentatie alle aanwezigen in beweging door “doe-oefeningen” te doen met allen die konden staan, om te laten voelen wat “Boom voelt wanneer die zich eenzaam, gepest, lelijk en buitengesloten voelt. Door de vriendschap met Kraai krijgt Boom de kracht om zich weer zeker te voelen.” Dit alles naar aanleiding van haar rijk geïllustreerde prentenboek met de titel Boom en Kraai, waarin behalve een prachtig verhaal ook inspirerende doe-oefeningen in staan over zelfvertrouwen en kracht.
Filmproject Anders BekekenMuze-genomineerde was ook Filmproject “Anders Bekeken” onder regie van Luisella Lai en met medewerking van Videogroep Olst-Wijhe. In deze film gaat over een dorp dat geheel bewoond en gerund wordt door mensen met een beperking en raakt uit balans wanneer er een “normaal” gezin komt te wonen. In totaal deden ruim 250 mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking mee aan deze film, plus nog zo’n 200 vrijwilligers. Een groot deel van deze groep bracht nog een prachtig lied ten gehore, begeleid op de piano door Jazz-pianist/toetsenist Jasper van ’t Hof, die overigens ook Muze-genomineerde was.Onderkant formulier
Gezellige nazitNa een zeer geslaagde middag met muziek, zang en kunst in de vorm van fotografie, beeldende kunst, presentaties, filmpjes, was er voor de genomineerden en hun genodigden nog een gezellige en feestelijke nazit in het ertegenover gelegen Langhuus.

Cultuurfonds

Het bericht Arie Hemmen wint de Muze Prijs want geeft kunst extra aanzien verscheen eerst op Opinie in Salland.

Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Arie Hemmen wint de Muze Prijs want geeft kunst extra aanzien verscheen eerst op Salland TV.