Buurman, die wolf op de Heuvelrug is toch wel het hoogtepunt van 2019

Dag buurman,

Ie bunt d’r vrog bie, met dat schaatsaanbod. Zo koud is het niet; een wit eindejaar zit er helaas niet in. Maar je bedoelt natuurlijk die gezellige schaatsbaan in het centrum. Ik sla even af, tenzij je mij op een pinguïn voort wil duwen 😉 Goed schaatsen zit er bij mij namelijk niet in.

Ik hoor er inderdaad wel veel goede berichten over. En dat vind ik mooi want we zeuren en zaniken wat af in Salland. Het is hier niet snel goed hè, terwijl er voor een plattelandsregio hartstikke veel te beleven valt.

Trouwens, de natuur helpt daar ook een handje bij: heb je gezien dat er een wolf op de Sallandse Heuvelrug gespot is? Jaaa, ónze Heuvelrug buurman! Dat is toch fantastisch? Het stond in alle landelijke bladen. Het is iets om trots op te zijn dat hij ons uit heeft gekozen. Dat levert namelijk weer nieuwsgierige mensen op die ‘m zelf willen zien. Die mensen blijven hier fijn logeren, die gaan hier uit eten, winkelen, schaatsen wellicht?

Kortom: die wolf is goed voor de economie. Als ik een restaurant had zette ik direct een lekkere wolfs-lende op het menu. Nee niet echt; ja voor de grap. Dat is immers weer goed voor de PR. Ik vrees echter dat we daar te nuchter voor zijn, wat denk jij? Wat dat betreft zit die wolf hier goed en kan hij zich hier mooi settelen, wij jagen ‘m niet weg.

Ik vind het een van de mooiste hoogtepunten van dit jaar, want ik hou van de natuur en dieren. Hoe zit dat eigenlijk bij jou? En wat was jouw Sallandse hoogtepunt? 2020 staat te trappelen op onze stoep buurman. Ik zie je misschien nog wel als we proosten hier in de straat rond oud en nieuw. En anders…. Kunnen we nog wachten tot er sneeuw valt. Want een slee-rit over onze (inmiddels) spannende Sallandse Heuvelrug, dat zie ik dan wel weer zitten.

Mooie jaarwisseling en goed goan,

De Buuf.

Het bericht Buurman, die wolf op de Heuvelrug is toch wel het hoogtepunt van 2019 verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Buurman, die wolf op de Heuvelrug is toch wel het hoogtepunt van 2019 verscheen eerst op Salland TV.