Caroline van der Plas gekozen tot lijsttrekker BBB

Caroline van der Plas (53) uit Deventer is zaterdag 17 oktober gekozen tot lijsttrekker van BoerBurgerBeweging (BBB). BBB is de nieuwe plattelandspartij die op 17 maart 2021 gaat meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen. BBB rekent op 5 tot 6 zetels, ‘Wij zien onszelf als dé lokale partij in de landelijke politiek. Zo’n partij is hard nodig’, meent Caroline van der Plas. ‘En dat vinden vele mensen met ons. Een partij die oog heeft voor lokale zaken, de vitaliteit van het platteland; die missen we nog in Nederland. Maar niet meer vanaf 17 maart 2021.’

BBB maakte zaterdag 17 oktober ook de volgorde van de Kieslijst bekend. In totaal heeft BBB nu 18 kandidaten uit diverse regio’s in het land. Van de 18 kandidaten zijn er 12 burger en 6 actief boer(in).

BBB Kieslijst:

 1. Caroline van der Plas (Deventer, Overijssel, burger) – Lijsttrekker
 2. Femke Wiersma (Holwerd, Friesland, burger)
 3. Erik Stegink (Bathmen, Overijssel, boer – biologisch en gangbaar varkenshouder)
 4. Derk Evert Waalkens (Assen, Drenthe, burger)
 5. Wim Jaspers (Someren, Noord-Brabant, burger)
 6. Elly van Wijk (Snelrewaard, Utrecht, burger)
 7. Robert Veldhuis (Amersfoort, Utrecht, burger)
 8. Ad Baltus (Zuidschermer, Noord-Holland, boer – melkveehouder)
 9. Jan Brok (Enter, Overijssel burger)
 10. Monique Flipsen-Verhagen (Den Hout, Noord-Brabant, boerin – melkveehoudster)
 11. Ad Merks (Haastrecht, Zuid-Holland, burger)
 12. Robin van Lint (Montfoort, Utrecht, boer – fruitteler)
 13. Dario Prinsen (Haaksbergen, Overijssel, burger)
 14. Wilbert van Lanen (Bakel, Noord-Brabant, boer- varkenshouder)
 15. Frank Timmermans (Neer, Limburg, boer – akkerbouwer)
 16. Ron van Essen (Slijk-Ewijk, Gelderland, burger)
 17. Henk Vermeer (Harderwijk, Gelderland, burger)
 18. Wim Groot Koerkamp (Olst, Overijssel, burger)

BBB maakt zich grote zorgen over de leefbaarheid op het platteland. Het platteland wordt door Den Haag gezien als een plek waar zonneparken, industrieterreinen, distributiecentra en datacentra kunnen worden neergezet. ‘Groen wordt ingeruild voor grijs. Dat moet stoppen. Boeren worden nu massaal uitgekocht, omdat andere partijen willen ‘bouwen, bouwen, bouwen’. De burger wordt voorgehouden dat dit gebeurt om de natuur te herstellen’, aldus Van der Plas. ‘Ze worden gewoon voor de gek gehouden.’

Verkiezingsprogramma

De titel van het BBB-Verkiezingsprogramma luidt ‘Gezond verstand, voor een gezond platteland’. ‘Als de boeren en tuinders verdwijnen, heeft dit zeer grote gevolgen voor ons platteland zoals wij dat nu kennen. Werkgelegenheid verdwijnt, jongeren trekken weg, dorpen lopen leeg, supermarkten en maatschappelijke voorzieningen zoals openbaar vervoer, bibliotheken en scholen worden gesloten. Het landschapsbeheer en natuurbeheer zal flink onder druk komen te staan als er geen boeren en tuinders meer zijn, die helpen ons landschap te behouden. Wie wil straks nog wonen op een platteland dat is volgebouwd met zonneparken, industrieterreinen en datacenters?’, vraagt Van der Plas zich af.

Inwoners van het platteland voelen zich volgens BBB meer en meer vervreemd van de Haagse regels die worden bedacht door mensen die te ver van het platteland of de regio’s af staan. BBB gaat de stem van het platteland permanent laten klinken in Den Haag. BBB gaat ervan uit dat 5 tot 6 zetels mogelijk moeten zijn. ‘We richten ons zeker niet alleen op boeren, maar op miljoenen mensen die in de regio’s buiten de vier grote steden in Nederland wonen en zich zorgen maken over de leefbaarheid in hun regio en ook zien dat het platteland niet de politieke aandacht krijgt die het verdient.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl