Cultuurfonds Overijssel ondersteunt 280 projecten

Ruim € 750.000 naar cultuur en natuur in Overijssel

Cultuurfonds Overijssel ondersteunt 280 projecten

Zwolle – 13 december 2019.Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft dit jaar 280 projecten op het gebied van cultuur en natuur ondersteund. Hiermee was een bedrag gemoeid van € 765.000. Dit geld was onder meer afkomstig van de

BankGiro Loterij, Nederlandse Loterij ,donaties, Fondsen op Naam en de Anjeractie.

Toekenningen 4e kwartaal 2019

In de 4e vergaderronde van dit jaar is in totaal bijna € 150.000 toegekend voor de ondersteuning van 53 projecten en investeringen.

Enkele opvallende projecten:

Escape Your Classroom

Door middel van uitdagende opdrachten in ‘Escape Your Classroom’ voor twee jaargroepen van het basisonderwijs in de directe omgeving van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, ontwikkelt IVN Overijssel een unieke, educatieve ervaring voor leerlingen in het basisonderwijs. Na het oplossen van de opdrachten van de escape-box worden de leerlingen uitgenodigd het Nationaal Park te bezoeken. IVN-Overijsel ontvangt voor dit project € 2.500 uit het Staargaard van Oostrom Meyjes Fonds.

Muziektheaterproductie ‘Codenaam Zipper’

In het kader van de viering van 75 jaar bevrijding krijgt Stichting Heij ’t al eheurd uit Den Ham een bijdrage van € 7.000 voor de uitvoering van deze productie.

Op 6 april 1945 werd Brinkdorp Den Ham – of ZIPPER, volgens de Canadese codenaam – bevrijd door de Canadese Manitoba Dragoons. Dat ging niet zonder slag of stoot. Op verschillende plekken werd flink gevochten, brandden boerderijen af en werden Duitse soldaten krijgsgevangenen gemaakt. Een klein dorp met een groot verhaal!

Diverse partijen hebben de handen ineen geslagen om een groots, anderhalf uur durend, muziektheaterspektakel neer te zetten. Community-art met een verbindend effect, waar professionals en amateurspelers van alle leeftijden nauw samenwerken. In de periode 1 t/m 9 mei 2020 worden 5 voorstellingen uitgevoerd.

Tentoonstelling Jo Koster, Jan Sluijters en Stien Eelsingh

De Stichting Museum Staphorst ontvangt voor deze tentoonstelling € 2.500.

De tentoonstelling brengt van 28 maart – 31 oktober 2020 werk van drie bekende Nederlandse schilders uit de vorige eeuw – met als onderwerp Staphorst – voor het eerst bij elkaar in een kleine expositie. De expositie wil de verschillende visies van deze kunstenaars op Staphorst en haar bewoners laten zien. De focus zal daarbij liggen op de Staphorster vrouw en haar omgeving.

Overzicht toekenningen
In de bijlage staat per gemeente aangegeven aan welke projecten ditmaal een bijdrage is toegekend door het Cultuurfonds Overijssel.

Aanvraag doen?
Op 30 maart 2020 behandelt het bestuur van het Cultuurfonds Overijssel nieuwe aanvragen voor een bijdrage. Die kunnen tot 1 februari online worden ingediend.

Voor meer informatie zie www.cultuurfonds.nl/overijssel

 

Het bericht Cultuurfonds Overijssel ondersteunt 280 projecten verscheen eerst op Salland TV.