Denne vindt het vuurwerkverbod halfbakken

D’r kump een vuurwerkverbod ömdet het kabinet niet mear anders kan noadet Nederland met de joarwisseling wear in een slagveld was veranderd woar ze in Bagdad nog van op zollen kieken.
Mar zoas det in de politiek giet, is het een halfbakken tussenoplossing van ietsie d’r of mar niet alles. Volgende joarwisseling zal döarumme ok een halfbakken verbettering gee’m.
Wat ik niet snap is det onze minister president bie de ankondiging van zo’n verbod gin enkele kritische vroage krig, bevobbeld of het hem öm de maatregel giet of öm zo weinig mogelijk gezichtsverlies lijden.
Ien van zien argumenten öm gin definitieve wapenstipstand an te goan is de “liberale gedachte dat een overheid niet te veel moet ingrijpen in de samenleving.”
Onze grootste subsidie is de hypotheekrenteaftrek, ingesteld öm ons huzen te loaten kopen. De twidde subsidie van ons land bent investeringen in het bedrijfsleven vöar nieuwe ontwikkelingen. Op een goede derde plaats stiet de ondersteuning an boeren, want wie wult voedselgarantie, van wulke kwaliteit dan ok.
Ollemoal ingrepen in onze samenleving.
Leerplicht, drankverbod onder de 18, rookverbod in het café, 100 kilometer per uur, autogordel, ieder joar een APK-keuring, döaren van 2,30 meter hoog en dakhellingen van 30%, regenwater ofkoppelen van het riool, licht op de fiets, hotelmatrassen iedere twee jaar vervangen, sluitingstijden van horeca en winkels, fietsverbod in promenades, biologisch etten noast het zelfde niet biologische product in de supermarkt afwijkend verpakken, verplicht aantal kuubs luchtverversing op kantoor, maximaal aantal te werken uren en recht op pauzes, dieren niet vervoeren boven bepaalde temperaturen, negen procent BTW op educatie, 21 procent op arbeid, vrijstelling vöar vliegmaatschappijen …
Dus det de overheid met een halfbakken vuurwerkverbod kump ömdet ze zich niet te völle met de samenleving wul bemuuien, is best logisch.
Het bericht Denne vindt het vuurwerkverbod halfbakken verscheen eerst op Opinie in Salland.

Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Denne vindt het vuurwerkverbod halfbakken verscheen eerst op Salland TV.