Duurzaam doen op Olster jaarmarkt

OLST – Zaterdag de 21ste vult de Olster Jaarmarkt weer de straten in het dorp. Voor het pand van Goede Buren in de Hendrik Droststraat kunnen bezoekers dan bovendien hun groene hart ophalen in maar liefst drie kramen.
Een kraam zal gevuld zijn met allerhande zelfgemaakte artikelen die normaal bij Goede Buren binnen te koop zijn bij de BuurMarkt. Dat is het vaste onderdeel van Goede Buren waar mensen uit Olst en omgeving een meter schap huren om daar hun spullen te verkopen. De Jaarmarkt biedt gelegenheid om de makers achter deze leuke spullen in de kraam te ontmoeten.

Zonnepark Wijhe
Vereniging Goed Veur Mekare is ook present de 21ste. Leden van GVM laten zien wat de plannen zijn voor een zonnepark bij Wijhe waarvoor onlangs de vergunning is afgegeven. Met duizenden zonnepanelen kunnen straks 2000 huishoudens in Wijhe worden voorzien van lokale zonnestroom. En het is bovendien mogelijk om als lid van de vereniging mee te profiteren van het rendement. Aan de kraam kan men daarover meer informatie krijgen en lid worden.

Voorproefje
Vanaf 12:00 uur kun je letterlijk een voorproefje krijgen van wat het Soepcafé kan bieden. Voorbijgangers krijgen dan een lekker bakje soep aangeboden die is gemaakt van overgebleven, maar nog prima eetbare groenten van de Plus supermarkt. Als dat naar meer smaakt, kan men op 28 september aanschuiven bij het reguliere Soepcafé.
Ander eetbaars is bij de kramen voor Goede Buren te vinden bij ZonderMeer, het nieuwe initiatief voor verpakkingsloos winkelen. Een keur aan droogwaren is er te verkrijgen, van amandelen en rijst tot rozijnen, geraspte kokos, zonnebloempitjes en nog veel meer. Neem wel je eigen zak of pot mee om het in te doen! Of koop in de kraam een van die leuke boodschappentassen van Olst in Tranisite. Ze zijn gemaakt van niet meer verkoopbare tweedehands kleding.

Kortom, zelfs als je normaliter misschien met een grote boog om de Olster Jaarmarkt heen zou lopen, is het dit jaar zonder meer een bezoekje waard.

Meer informatie over Goede Buren is te vinden op www.goede-buren.nl

Het bericht Duurzaam doen op Olster jaarmarkt verscheen eerst op Salland TV.