Excursie Voedselcoöperatie ‘Autark’, Broekland: 19 sept.

Het landelijke netwerk Voedsel Anders organiseert voorlopig geen grote conferentie, maar workshops en excursies in het hele land.

Op 19 sept. kun je in Overijssel komen snuffelen aan de praktijk van n hele simpele vorm van een korte, lokale voedselketen: Voedselcoöperatie Autark in Broekland.

Een voedselcoöperatie zoals die in Overijssel op meerdere plekken zijn ontstaan, is niet meer dan een afspraak tussen een groep consumenten, om samen eten te kopen van boeren uit de buurt. Bestellen doet iedereen individueel, logistiek en distributie verzorgen de deelnemers bij toerbeurt. Zo eten de leden allemaal vers voedsel uit hun eigen directe omgeving, voor een deel ook biologisch. De boer kan daarom, anders dan via de supermarkt, zijn eigen prijzen stellen, terwijl consumenten weten dat er verder bij niemand iets aan de strijkstok blijft hangen.

Maar hoe zet je zoiets op en welke afspraken maak je met elkaar? Estella Franssen van NME-centrum De Ulebelt uit Deventer helpt buurtbewoners daarmee op weg, en geeft er de 19e uitleg over. https://www.ulebelt.nl/voedselcoops/

Van de ruim tien voedselcoöperaties in Overijssel is Autark de grootste, met 35 huishoudens. In Broekland komen daar alweer nieuwe, inspirerende initiatieven uit voort. Op de excursie ben je aanwezig bij het wekelijkse uitdeelmoment. Mireille Groot Koerkamp, trekker van de groep, laat zien hoe dat in de praktijk werkt. Verder kunnen bezoekers met aanwezigen in gesprek over wat ervoor nodig zou zijn om zelf zoiets op te zetten.

Tijd: 13.00 – 15.00 uur (max. 15 deelnemers)

Aanmelden via https://bblthk.op-shop.nl/273/ga-mee-op-voedsel-anders-excursie

Kosten: € 7,50, incl. koffie, thee en wat lekkers.

Voor meer informatie: www.voedselanders.nl

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl