Femke Wiersma versterkt BoerBurgerBeweging

BBB stelt sollicitatieprocedure open voor kandidaten Kieslijst

Deventer, 19 december 2019

Femke Wiersma (34) uit het Friese Holwerd versterkt het bestuur van BoerBurgerBeweging (BBB). Wiersma is beleidsadviseur bij de Nederlandse Melkveehouders Vakbond, communicatieadviseur bij de Vereniging tot Behoud van Boer & Milieu en adviseur bij de promotieorganisatie van boeren, tuinders en vissers Team Agro NL.

Met haar ruime ervaring en kennis op het gebied van, vaak ingewikkelde, politieke dossiers zoals milieu, dierenwelzijn, diergezondheid, maatschappij, fosfaatrechten, mest, enz. en haar grote netwerk in de landelijke en regionale politiek, bij bestuurlijke en agrarische organisaties en bij maatschappelijke organisaties ziet BBB een enorme toegevoegde waarde voor een prominente rol van Femke bij het realiseren van onze politieke ambities.

“Femke is een grote aanwinst en een enorme toegevoegde waarde voor BBB bij onze missie: meerdere zetels als eerste plattelandspartij in de Tweede Kamer na 17 maart 2021, of eerder indien nodig”, zegt voorzitter Caroline van der Plas van BoerBurgerBeweging. Femke en Caroline zullen samen met het bestuur in de komende periode de campagne van BBB verder vormgeven. “We zijn volop bezig met verdere versterking en zullen binnenkort meer kopstukken toevoegen aan ons bestuur.”

Sollicitatieprocedure kandidatenlijst BoerBurgerBeweging heeft vandaag tevens de sollicitatieprocedure opengesteld voor de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. “Wij hebben een aantal kandidaten op het oog, die wij gaan vragen om te solliciteren, maar weten zeker dat er meer goede potentiële kandidaten zijn. Daarom hebben wij ervoor gekozen om een open sollicitatieprocedure te starten. Op het stemformulier zullen sterke kandidaten komen te staan, die het gedachtengoed van BoerBurgerBeweging op een opvallende en effectieve manier zullen uitdragen en tot uitvoering zullen brengen”, zegt Van der Plas. Kandidaten hoeven niet per se boer, tuinder of visser te zijn. “Wij zoeken nadrukkelijk ook burgers, die onze BoerBurgerBeweging samen met ons verder willen uitbouwen.”

De samenstelling van de uiteindelijke BBB-Kieslijst en de ranking van de kandidaten worden door het bestuur ter beoordeling en goedkeuring voorgelegd tijdens de Algemene Ledenvergadering, die zal worden belegd na vaststelling van de voorlopige Kieslijst. Meer informatie over de functie-eisen en de sollicitatieprocedure vindt u hier. De sollicitatie procedure loopt tot en met vrijdag 31 januari 2020.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Femke Wiersma versterkt BoerBurgerBeweging verscheen eerst op Salland TV.