Ga op reis met de Bibliotheek!

Ook deze zomer is het weer mogelijk om mee op reis te gaan met de Bibliotheek. Bezoek de Sprookjeseilanden of spot apen in het Dierenrijk. Gewoon vanuit je luie stoel op de camping of in je eigen achtertuin! Met Vakantielezen van Bibliotheek Salland wordt de zomer extra leuk.

Vakantielezen is een spannende online ontdekkingsreis voor beginnende lezers. Bibliotheek Salland biedt dit programma voor kinderen uit groep 3 en 4 én hun gezinnen. Met Vakantielezen willen we het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil houden.

Doe mee!
Op de website van Vakantielezen reizen de gezinnen langs zes landen: van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. Ze lezen verhalen (speciaal door bekende kinderboekenschrijvers geschreven!) en doen samen zomerse spellen. Hierdoor zijn de kinderen op speelse wijze bezig met taal en lezen. In ieder land is een schat verstopt. Alle schatten gevonden? Dan maken de gezinnen kans op een tablet! Aanmelden kan via www.vakantie-lezen.nl. Veel reis- en leesplezier!