Gemeente Raalte gaat energietoeslag eerder uitkeren

De energietoeslag voor 2023 bedraagt in totaal €1.300,-. Momenteel mogen gemeenten dit nog niet uitkeren, omdat er naar verwachting rond de zomer landelijke wetgeving wordt gewijzigd. Echter, de gemeente Raalte kiest ervoor om een deel van de tegemoetkoming eerder uit te keren en niet te wachten op de wetgeving. Het resterende bedrag wordt later dit jaar uitbetaald.

Wethouder Gerria Toeter legt uit: “Op deze manier ontvangen inwoners twee keer een bijdrage voor het betalen van hun energierekening, wat kan helpen bij het spreiden van de maandelijkse kosten. Aangezien veel inwoners de komende maanden ook hun jaarafrekening voor energie ontvangen, is het belangrijk dat zij eerder een bijdrage ontvangen. Zo helpen we hen het voorjaar van 2023 overbruggen”.

Inwoners met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm die ook de energietoeslag van 2022 hebben ontvangen, krijgen automatisch €500,- op hun gestorte rekening eind april. Inwoners met een inkomen tussen de 120% en 130% van de bijstandsnorm, krijgen automatisch €200,- op hun rekening gestort eind april. Als de energietoeslag van 2022 nog niet is aangevraagd, dan kan dit nog tot uiterlijk 30 juni 2023.

Meer informatie is te vinden op raalte.nl/eenmalige-energietoeslag.