Gert-Jan Segers hoofdspreker van Deventer Jan Terlouw Lezing 2020

Gert-Jan Segers hoofdspreker van

Deventer Jan Terlouw Lezing 2020

Politicus en schrijver Gert-Jan Segers is de hoofdspreker van de vierde Deventer Jan Terlouw Lezing 2020 in de Deventer Schouwburg. Terrorisme-expert Beatrice de Graaf, droeg hem, aan het einde van haar uitverkochte Deventer Jan Terlouw Lezing 2019, voor als haaropvolger. De duo-spreker naast Gert-Jan Segers wordt in de loop van 2020 bekend gemaakt.

Volgens traditie vindt de Deventer Jan Terlouw Lezing plaats in december, aan de vooravond van het Dickens Festival. De vierde editie is op donderdag 17 december 2020. Kaarten zijn te koop via de website van de Deventer Schouwburg.

Wie is Gert-Jan Segers?

Gert-Jan Segers, geboren in Lisse en opgegroeid in Friesland, studeerde politicologie in Leiden en Washington DC (VS). Tussen 2000 en 2007 gaf Segers leiding aan een christelijk studiecentrum in Caïro (Egypte). Daarna was hij directeur van het wetenschappelijk instituut van de ChristenUnie. Vervolgens werd hij lid van de Tweede Kamer namens de ChristenUnie en in 2015 fractievoorzitter.

Segers is niet alleen politicus maar ook schrijver. Hij heeft zeven boeken uitgebracht. Naast twee romans, schreef hij ook over de breuklijnen in onze samenleving en zijn zoektocht naar een hoopvol perspectief onder de titels: ‘Hoop voor een verdeeld land’ en ‘De verloren zoon en het verhaal van Nederland’.

Achtergrond van traditie met Jan Terlouw

Na het onvergetelijke tv-optreden van Jan Terlouw bij De Wereld Draait Door (2016), betrad Jan Terlouw in 2017 het podium van de Deventer Schouwburg voor de eerste Deventer Jan Terlouw Lezing met als titel ‘We kunnen niet langer wachten’. Zijn kleindochter, psychologe Laura Faber, was die avond duo-spreker. In 2018 volgde schrijver Bas Heijne, voorgedragen door Jan Terlouw, hem op met zijn Lezing ‘Broederschap’. Politicoloog, schrijver en vluchteling Kiza Magendane was in 2018 duo-spreker.

Waarom deze Lezing?

Doel van de Lezing is om in navolging van het gedachtegoed van Jan Terlouw, publiek over te laten gaan tot actie voor een duurzame wereld. Er wordt een dialoog tussen generaties tot stand gebracht. De rol van de maatschappij en de politiek in een noodzakelijk duurzame wereld wordt vanuit de rol van de spreker in de samenleving belicht.

Winnaar ToekomstMakers 2019 Claire Evers

Tijdens de Deventer Jan Terlouw Lezing 2019 werd Claire Evers verkozen tot winnaar van de ToekomstMakers Show 2019 met haar pitch over de verbinding van generaties via de stichting Dev&ter – Young Professionals Netwerk (www.deventerjong.nl).

Ook in 2020 presenteren jonge denkers en doeners uit Oost-Nederland hun plannen voor een betere, meer duurzame wereld tijdens de ToekomstMakers Shows. De winnaars van elke Show staan tijdens de Deventer Jan Terlouw Lezing in de finale.

Boek

Traditiegetrouw is een boek van uitgeverij de Kring in Amsterdam inbegrepen bij de toegangsprijs. Beide lezingen zijn hierin gebundeld. De dag na de Deventer Jan Terlouw Lezing is het boek ook te koop in de boekwinkel.

Deventer Jan Terlouw Lezing

17 december | 20.00 uur

Kaarten: € 17,50 inclusief drankje en boekje

Bestellen via www.deventerschouwburg.nl |


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Gert-Jan Segers hoofdspreker van Deventer Jan Terlouw Lezing 2020 verscheen eerst op Salland TV.